Bitcoin Haberleri

Bitcoin Halvingi Piyasada Büyük Heyecan Yaratıyor!

Bitcoin topluluğu, madencilerin blok ödüllerinin yarıya ineceği bir sonraki halving olayına sadece 100 gün kala, büyük bir heyecan içerisinde.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin topluluğu, madencilerin blok ödüllerinin yarıya ineceği bir sonraki halving olayına sadece 100 gün kala, büyük bir heyecan içerisinde. CoinGecko ve OKLink’in tahminlerine göre, Bitcoin’in dördüncü halving’i 22 Nisan’da gerçekleşecek ve blok ödülü 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşecek.

Geçtiğimiz Aralık ayında, spot Bitcoin ETF ihraççısı VanEck’in analistleri, Bitcoin’in halving sonrasında 48.000 doların üzerine çıkacağını ve madencilerin yüksek bilançolar açıklayacağını öngörmüştü. Analistler, Kasım ayına kadar Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine, hatta 160.000 dolara kadar ulaşabileceği konusunda iyimser.

Image 12

Bitcoin halving olayı genellikle boğa sezonu ile ilişkilendirilir. Her 210.000 blokta bir otomatik olarak gerçekleşen bu olay, madencilerin blok başına aldıkları Bitcoin ödülünün yarıya düşmesine neden olur. Ancak, blok başına ek işlem ücretlerini kazanmaya devam ederler. Bu değişiklik, Bitcoin arzında bir sıkışma yaratırken, tarihsel olarak BTC fiyatında artışlara neden olmuştur.

Halvinglerin doğrudan bir neden-sonuç ilişkisi olduğu kanıtlanmamış olsa da, genellikle Bitcoin piyasasındaki boğa sezonlarından önce gerçekleşirler. Şu ana kadar üç halving olayı yaşandı ve blok ödülü sırasıyla 2012’de 50’den 25 BTC’ye, 2016’da 12,5 BTC’ye ve 2020’de 6,25 BTC’ye düşürüldü. Halving dizisi, 2140 yılı civarında sona erecek ve bundan sonra madenciler sadece işlem ücretlerinden kazanacaklar. Bu olaylar sonucunda, toplamda sadece 21 milyon Bitcoin olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.