Kripto RehberEditörden Seçmeler

Flow Coin Nedir? Flow Coin Nereden Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blockchain dünyasında süreklilik ve fayda her zaman önemli bir konu olarak gündemde yer almıştır. Flow Coin Yatırımcıların aklında, kripto para piyasalarının en çok merak edilen projelerinden biri olmuştur. Flow Coin nedir, güvenilir mi, nereden ve nasıl alınır hakkında sorular yatırımcıların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Flow Coin ile ilgili önemli detayları sizler için hazırladığımız makalede bulabilirsiniz.

Flow Coin Nedir?

Flow Coin nedir sorusunu yanıtlarsak, FLOW projesinin native token’ı Flow Coin’dir. Flow ağının yerel para birimi ve yeni, kapsayıcı ve sınırsız dijital ekonominin önemli yapı taşlarından biridir. Flow, dijital altyapıysa, FLOW token’ı ağa güç sağlayan yakıttır. Flow Coin, tüm Flow ekonomisi için bir ödeme yöntemi ve aynı zamanda uzun vadeli bir yedek varlık olarak oluşturulmuştur. Token, doğrulayıcılar, geliştiriciler ve kullanıcılar tarafından FLOW ağına katılmak ve ödüller kazanmak için kullanılır. Ayrıca ücretler için ve ilerdeki protokol yönetimine dahil olmak için kullanılır.

Flow Coin Nedir? Flow Coin Nereden Alınır?

Flow Projesi Nedir? 

Ethereum’da çok başarılı bir merkezi olmayan uygulama (D’app) başlatıyorsunuz, ancak oyununuz o kadar popüler ki blok zincirinin kendisini tam anlamıyla etkisiz hale getiriyor.

2017’de faaliyete geçen ve kullanıcıların ‘dijital kedileri’ satın almasına, toplamasına ve üremesine olanak tanıyan son derece viral bir oyun olan CryptoKitties’in hikayesi bu şekildedir.

Ethereum ile hayal kırıklığına uğrayan CryptoKitties’in ardıdaki geliştiriciler, karşılaştıkları teknoloji problemlerini halletmek için çaba sarf etti. Bu süreçte, popülerleşmesine yardımcı oldukları uygulamalar gibi uygulamalar için özel olarak tasarlanmış yeni bir blok zinciri tasarladılar.

Flow, CryptoKitties blok zinciri oyununun ardındaki şirket olan Dapper Labs’ın ürünüdür.

Flow Coin

Kurucular Roham Gharegozlou, Dieter Shirley ve Mikhael Naayem tarafından yönetimi gerçekleştirilen ekip, blok zinciri tabanlı oyunlar ve dijital koleksiyonlar için bir platform olarak Flow’un gelişimini tamamladı.

2020’de kullanıma sunulan Flow oyun alanı, geliştiricilerin, takas edilemez token (NFT) adı verilen belirli bir dijital varlık türü tasarlamasına ve değişim sağlamasına izin verir. NFT’ler, diğer kripto varlıkları gibi, bir aracı olmadan çevrimiçi olarak alım satımı gerçekleştirilebilir ve takas edilebilir.

Blok zincirlerinin nasıl çalıştığını anımsıyorsanız, bunların genellikle bir para biriminin tüm geçmişinin durumunu depolayan ve tüm işlemleri doğrulayan düğümlerden oluştuğunu anlarsınız. Buna karşılık, Flow, toplam işin düğümler arasında dağıtılmasına izin vermek için ağının birçok alt bölümünü oluşturmak üzere oluşturulmuştur ve her düğüm yalnızca bir işlem alt yapısını doğrular.

Bu amaçla Flow blok zinciri, çok düğümlü, çok rollü bir mimari kullanır. Başka bir ifadeyle, Flow, her bir düğümün sorumluluklarını bölerek işlemlerin doğrulama aşamasını dört farklı bölüme ayırır:

  • Collection Nodes yani Koleksiyon Düğümleri: Dapp’ler için ağ bağlantısını ve veri kullanılabilirliğinin gelişimini sağlar.
  • Consensus Nodes yani Konsensüs Düğümleri: İşlemlerin varlık ve sırasına karar verir.
  • Execution Nodes yani Yürütme Düğümleri: Her işlemle ilişkili hesabı gerçekleştirir. Bu düğümlerin herhangi bir karar verme sorumluluğu bulunmamaktadır.
  • Verification Nodes yani Onaylama Düğümleri: Yürütme Düğümleri tarafından yapılan işinin kontolü iki kez sağlanır.

Flow’un kurucuları, bu uzmanlık düzeyinin her düğümün her işlemin doğrulanmasına katılmasına ve daha fazla verimlilik için görevleri bölüşmesine olanak tanıdığına inanıyor.

Flow Coin Güvenilir Mi?

Eskiden Axiom Zen olarak adlandırılan Dapper Labs, yatırımcı devi A16z liderliğindeki 11 milyon dolarlık finansmanı açıkladıktan sonra 2019’da Flow’u piyasaya sürdü. Geliştirici ekip Dapper Labs, Flow’da blok zincir tabanlı oyunların geliştirilmesinde kullanılması amaçlanan NBA yıldızları Andre Iguodala ve Spencer Dinwiddie liderliğindeki ikinci bir finansman turunda yerini aldı. Bu nedenle güvenilir bir proje olan Flow, gelecekte adından söz ettirecek gibi görünüyor.

Flow Coin Nereden Alınır?

Son dönemin en parlak projelerinden biri olan Flow Coin’in piyasa değeri 1.44 dolar, toplam arzı 1,36 Milyar dolaşım arzı ise  1 Milyar dolardır.  Flow Coin hemen hemen tüm borsalarda işlem görüyor. . Flow Coin sahibi olmak için Binance, Kraken, Huobi, Gate.io, Bybit, FTX, Coinlist ve OKX gibi büyük kripto para platformlarından USDT, USD, EUR, BNB, BTC, ETH pariteleri ile satın alınabilir.

Tien Dien Tu Flow Topbaiviet

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.