HaberlerAltcoin Haberleri

Solana Merkezli DePIN Projesine Kripto Devlerinden 30 Milyon Dolarlık Yatırım

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son dönemlerde kripto para camiasında adından sıkça söz ettiren Solana’nın projeleri, yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Solana merkezli IO Araştırma, Solana Girişimleri, OKX Girişimleri, Aptos Laboratuvarları ve Sandbox gibi önemli kripto şirketlerinin de yer aldığı bir konsorsiyumdan 30 milyon dolarlık yatırım aldı. Şirket, Nisan ayının sonunda tokenlarını piyasaya sürecek ve yatırımcılara dağıtacak. Bu tokenların toplam değeri ise 1 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumda.

io.net’in geliştirici şirketi IO Research, 30 milyon dolarlık yatırımı A Serisi fonlama turunda topladı. Bu yatırım turunu, Hack VC başkanlığında yer alan ABD merkezli bir risk sermayesi şirketi yönetti.

Image 25

Hack VC dışında, Multicoin Capital, 6th Man Ventures, Solana Ventures, OKX Ventures, Aptos Labs, Delphi Digital gibi birçok firma da tura katıldı. Ayrıca, Sandbox CEO’su Sebastien Borget da kişisel olarak bu şirkete yatırım yapmıştır.

Şirket, bu yatırım sayesinde personel sayısını 50’den 100’e çıkarmayı ve ağı genişletmeyi amaçlıyor.

The Block’un paylaştığı bilgilere göre, şirketlere yapılan yatırımlar karşılığında hisse miktarlarına göre 1’e 1 oranında token güvencesi sunuldu. Ahmed Shadid, io.net’in CEO’su olarak, hak kazanan yatırımcıların token’larının en az bir yıl boyunca kilitli kalacağını belirtti.

Token 28 Nisan’da Geliyor

io.net’in IO adlı kendi token’ı için şu ana kadar yapılan toplam yatırım 1 milyar doları aşmış durumda. Token’ın resmi dolaşıma girişi 28 Nisan tarihinde gerçekleşecek.

io.net’in İşlevi ve Hizmetleri Ne?

Kripto para birimlerinde son zamanlarda en çok tartışılan kategorilerden biri olan “Merkeziyetsiz Fiziksel Altyapı” alanı, kısaltması DePIN olarak bilinmektedir ve büyük ilgi görmektedir. Bu alandaki gelişmeler, dijital dünyada büyük bir dönüşüm yaşanmasına neden olmaktadır.

Bu alandaki amacımız, internet bağlantılarından enerji kaynaklarına kadar geniş bir yelpazede altyapı hizmetlerinin merkeziyetsiz bir şekilde ve tekelleşmiş şirketlerden bağımsız olarak kullanılabilmesini sağlamaktır.

Tabii ki, işte bu alanda hizmet sunan io.net, yapay zeka ve makine öğrenimi konularına büyük önem veriyor. GPU yani işlemci gücünü kullanıcıların ve kurumların hizmetine sunarak, teknoloji dünyasında etkileyici bir varlık olmayı hedefliyor.

Şirketin sunduğu hizmet, maliyeti düşük olmakla kalmayıp işlemleri hızlıca tamamlama konusunda da üstün bir performans sergiliyor.

Kasım ayında firmanın GPU sayısının 25 bini aştığı ve yapay zeka ile makine öğrenimi sektöründe faaliyet gösteren şirketlere 40 binden fazla hesaplama zamanı sunulduğu ifade ediliyordu.

Solana ağı üzerinde faaliyet gösteren Io.net, iki taraf arasında gerçekleşen her işlem ve hesaplama, blok zinciri üzerinde açık bir şekilde görülebilir hale getiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.