Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin ve Altcoinleri Etkilemesi Beklenen FED Faiz Kararı Ne Zaman?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarıyla yakından bağlantılı olan FED toplantısına sadece birkaç saat kaldı. Daha önceki toplantılarda tecrübe ettiğimiz gibi toplantıyla sonucunda gelen karar açıklamalarıyla birlikte  Bitcoin ve altcoinlerde hareketlenmeler görülebiliyor. Sonuç olarak, önümüzdeki saatlerde oynaklığın artmasını bekleyebiliriz.

FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanır?

Daha önceden bildirdiğimiz üzere FED toplantısı bugün başlayıp yarın sona erecek. FED, faiz artırımı ile ilgili kararlarını  26 Ocak Çarşamba günü saat 22:00’de açıklayacak. FED başkanı Jerome Powell,  Çarşamba günü 22:30’da ekranlara çıkarak FED faiz artırımı ile ilgili kararı açıklaması bekleniyor. Burada yapacağı açıklamalar ve kurduğu cümlelere  bağlı olarak Bitcoin ve altcoinlerde ani hareketlenmeler yaşanabilir.

Lider kripto para birimi Bitcoin sadece 24 saat önce 32.900 dolarda dip yapmış ve yeniden 37.000 dolar üzerine yükseldi. Benzer sert hareketler bugün ve yarın görülebilir.

Fed Faiz Kararı Bitcoin
Fed Faiz Kararı Bitcoin

FED Faiz Kararı Bitcoin ve Altcoinleri Nasıl Etkiler?

FED ve dünyadaki diğer merkez bankaları, pandemiden sonra piyasaya önemli miktarda para pompaladı ve kripto para birimlerinin artmasına neden oldu. Ancak son toplantıda yapılan açıklamalar, durumun artık böyle olmadığını gösteriyor. FED son toplantısında varlık alımlarını düşürdü ve kısa süre içinde sıfırlanacağını açıkladı.

Varlık alımlarında devam eden hızlı düşüş, bu yıl öngörülen üç faiz artışını erken tarihe çekebilir. Enflasyonun %7 olduğu bir durumda faiz oranlarında 0,25 puanlık bir artış tahvil talebinde önemli bir artışa neden olmayacaktır.

Fed Toplantısına Dair Beklentiler
Fed Toplantısına Dair Beklentiler

FED Toplantısına Dair Beklentiler;

  • Toplantıda herhangi bir faiz artırımı öngörülmemektedir.
  • Bu toplantıda bilanço azalmasıyla ilgili somut kararlar çıkabilir.
  • FED, borsadaki sert düşüşün bir sonucu olarak daha temkinli davranmak zorunda kalabilir. Elbette bu Bitcoin‘in yararına olacaktır.
  • Mart ayı toplantısında faiz artırımına ilişkin ipuçlarının verilmesi muhtemeldir.

Kripto para piyasaları  Mart ayında gelmesi beklenen faiz artışını daha şimdiden fiyatlamışa benziyor. Gelecekteki açıklamalar kısa fiyat değişiklikleri yaratabilir, ancak uzun vadeli zararlı bir etkisi olmayabilir. Toplantılar marjin işlem açan, short ve long pozisyon sahiplerinin aynı andan terste bıraktığını görmüştük. Toplantı saatine yakın bir zamanda pozisyon açmak önemli kayıplara neden olabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.