Bitcoin Haberleri

Bitcoin ve Ethereum yükselişinin sırrı neydi? Piyasalarda neden volatilite yaşandı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), hafta ortasında sert bir yükselişle piyasa genelinde yukarı yönlü atakları tetikledi. Hafta ortasında yaşanan Bitcoin ve Ethereum’daki (ETH) yüksek volatilitenin, yakın zamanlarda vadesi dolan ve toplamda 2,4 milyar dolarlık Bitcoin ve Ethereum opsiyonları ile ilişkisinin olabileceği iddia edildi. Vadeli kripto ve opsiyon borsası Deribit tarafından sağlanan verilere göre 28 Ekim tarihinde 1,3 milyar dolarlık Bitcoin ve 1,1 milyar dolarlık Ethereum opsiyonu olmak üzere toplam 2,4 milyar dolarlık opsiyonun vadesi doldu. Birçok uzman isim, bu gelişmenin piyasadaki yükselişi tetiklemiş olabileceğini ifade ediyor.

OPSİYON NEDİR, NE İŞE YARAR?

Bitcoin Opsiyon

Uzmanlar hafta ortasında Bitcoin öncülüğünde yaşanan yukarı yönlü atakların, serbest kalan opsiyonlara karşı “yatırımcıların yeniden pozisyon almasından” kaynaklanabileceğini öne sürdü. Bir ürünü belirlenen bir vadeye kadar veya vade sonunda üzerinde yazan anlaşma fiyatından ve anlaşmada belirtilen adetten alma ve satma hakkı veren bu aracı opsiyonlar, diğer yatırım araçlarının aksine yatırımcılarına haklar verirken, onları yükümlülüklerden de uzak tutuyor. Bu nedenle de opsiyonlar, “iyi bir portföy koruma aracı” olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, opsiyonların yoğunlaştığı dönemlerde piyasada yüksek volatilite kaydedilmesinin normal olduğunu belirtiyor.

BTC VE ETH FİYATLARINDA SON DURUM

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saatte yüzde 1,7 oranda değer kaybetti ve 20 bin 202 dolar seviyesinde dengelendi. Öte yandan Ethereum ise bu süreçte yüzde 2,9 oranda değer kaybederek 1.502 dolar seviyesinde denge buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.