Bitcoin HaberleriAltcoin Haberleri

Bitcoin ve altcoinler neden yükselişleri durdurup düşüşe geçti?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yaklaşık 2 gün boyunca devam eden rallinin ardından Cuma günü piyasa açılışıyla birlikte düşüş yönlü harekete geçti. Bitcoin fiyatının düşüşe geçmesiyle birlikte altcoinler genelinde de aşağı yönlü fiyat hareketleri öne çıkmaya başladı. Her ne kadar Bitcoin haftalık bazda değer artışını koruyor ve 20 bin dolar seviyesinin üzerinde seyrediyor olsa da bu düşüşlerin piyasayı etkilediği görülüyor. Yatırımcılar, kripto paralarda gelen bu düşüşlerin arkasında hangi etkenlerin olabileceğini araştırıyor. Kripto paralar yeni günde neden düşüş yaşadı?

BITCOIN VE ALTCOINLERDE DÜŞÜŞ

Bitcoin Manset 10

Bitcoin hafta ortasında gelen yükselişlerle birlikte yaklaşık 2 gün süren rallide 20 bin 700 dolar seviyesine kadar tırmandı. Ardından gelen geri çekilmeler ile 20 bin 100 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin’e paralel hareket eden birçok altcoin de benzer fiyat performansları sergiledi. Bitcoin son 24 saatte yüzde 2,8 oranda değer kaybı yaşarken, bu süreçte piyasa değeri ile ilk 10’da er alan kripto paralarda en yüksek değer kaybını yüzde 6,1 ile Cardano (ADA) yaşadı.

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞTÜ?

Uzmanlar, kripto paralardaki bu düşüş dalgasının arkasında, hisse senetleri piyasasındaki sert düşüşlerin olabileceğini ifade ediyor. Öte yandan uzmanlara göre ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasında sıkılaştırma adımlarından geri dönmeyeceği beklentisinin de güçlenmesinin, düşüşlerde etkili olabileceğini savunuyor. Her ne kadar teknoloji hisseleri ile kripto paralar arasındaki korelasyon kırılmış gibi görünse de uzmanlara göre hisselerdeki düşüş, kriptolara da yansımış olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.