Haberler

Bitcoin ve Teknoloji Hisseleri Korelasyonu Bozuluyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

En büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatındaki hareketlilik sürüyor. Lider kripto para birimi son dönemde sert satışlarla karşılaşırken yatırımcısını korkutan seviyelere kadar geriledi. Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların son dönemde ABD borsalarında listelenen hisse senetleri ile paralel hareket ettiği biliniyor. Özellikle Haziran ayında kripto paralardaki ayı piyasası etkisinin artması BTC fiyatında volatiliteyi azalttı. Bu süreçte ABD Nasdaq borsasında listelenen teknoloji hisseleri sert fiyat hareketleri ile gündeme gelirken BTC daha yatay bir grafik çizdi. Bu durum finans dünyasında Bitcoin’in “dijital altın” tanımını güçlendiren bir faktör olarak öne çıktı.

Kaiko Raporu Dikkat Çekti

Kaiko Bitcoin

Finans piyasaları takipçisi Kaiko, son raporunda Bitcoin ile ABD hisse senetleri arasındaki korelasyonda meydana gelen değişime dikkat çekti. Buna göre BTC ile ABD Nasdaq teknoloji hisse senetleri arasındaki son 30 günlük korelasyon son 1 yılın en düşük seviyesine geriledi. Geçen hafta 0.14’e kadar düşen ortak hareket alanı şu anda 0.4 seviyesine ulaştı.

Piyasa hareketlerini izleyen Kaiko analistlerinin rapordaki şu ifadeleri dikkat çekti: “Kripto piyasaları, Ekim ayının sonunda FED’in faiz artış hızını yavaşlatacağı beklentisiyle hafif bir toparlanma gösterdi. Ancak FTX’ten gelen kötü haberler, kriptonun yönünü yeniden aşağıya çevirdi. Enflasyonun beklentinin altında gelmesiyle Nasdaq ve S&P 500 endeksleri yüzde 8,8 ve yüzde 6 değer kazandı. Ancak Bitcoin, bu yükselişten yararlanamadı.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.