Haberler

ABD’de Sam Bankman-Fried’ı Sorgulama Hazırlığı Başladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paralarda çöküş yaşatan FTX borsasının iflas başvurusu sonrası yetkililerden somut adımlar gelmeye başladı. Edinilen bilgilere göre ABD’li yetkililer iflas eden FTX borsasının kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ı sorgulayacak. Bunun için kripto para topluluğunda SBF olarak bilinen borsa kurucusunun ülkeye getirilmesi planlandı. Konuya aşina olan kaynaklara göre hem ABD’li hem de Sam Bankman-Fried’ın ikamet ettiği Bahamalar’daki yetkililer harekete geçti.

Sam Bankman-Fried Ceza Alacak Mı?

Sam Bankman-Fried

Kripto para topluluğunda uzun bir süredir kahraman olarak görüldükten sonra bir anda topluluğun nefretini kazanan SBF tartışmaların odağındaki isim oldu. ABD’li ve Bahamlı yetkililer FTX borsasını batıran Sam Bankman-Fried’ı sorgulamak için ABD’ye getirilmesi olayını tartışıyor. İki ülkenin yetkilileri borsanın iflasından sonra Sam Bankman-Fried’a odaklandı. Bilindiği üzere SBF, ikamet ettiği ve gayrimenkul yatırımları yaptığı Bahamalar’daki yetkililerle iş birliği yaptığını söylemişti.

SBF Defalarca Özür Diledi

Sam Bankman-Fried’ın avukatı, basında geniş yankı bulan sorgulama talebi hakkında henüz net bir açıklama yapmadı. Öte yandan ABD Adalet Bakanlığı sözcüsü de SBF’nin sorgulanmak için ülkeye getirileceği iddialarına yanıt vermedi. FTX iflasının ardından ABD ve Bahamalar’da Sam Bankman-Fried hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Borsanın kurucusu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada mağdur olan FTX müşterilerinden defalarca özür dilemişti. Sam Bankman-Fried son açıklamasında FTX US’in müşteri fonlarını karşılamaya yetecek kadar parası olduğunu ve mağduriyetin giderileceğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.