Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin’den Sert Düşüş: Zincir İçi Metrikler Neye İşaret Ediyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 24 saatlik süre diliminde 4.000 dolarlık geri çekilmeyle mühim kayıplar görmüş oldu. Son düşüşte 312 milyon dolarlık büyük tasfiyeler kaydedildi. Kripto para piyasasının kıymeti 2 trilyon doların altına sarkarken piyasa katılımcılarının kayıplarında artışlar görüldü.

Lider Kripto Para, Önemli Destek Noktasına İşlem Görüyor

Kripto para piyasasının amiral gemisi, 45.000 dolarlık destek noktasında büyük bir savaşım veriyor. Bu seviyenin kaybedilmesi kripto para piyasasında büyük bir düzeltmenin tetikleyicisi olabilir.Bitcoin’in son hareketlerini takip eden pozitif zincir içi veriler sebebiyle bu şekilde bir düşüş öngörülmüyordu.

Çeşitli zincir içi veri sağlayıcıları, piyasanın aşırı ısınmasını işaret etti. Borsalardaki aşırı arz artışı, negatif sinyallerin görülmesine yol açtı. Bununla birlikte altcoin piyasası, büyük bir hacim tasfiyesi ve fiyatlarda mühim düşüşler ile karşı karşıya kaldı.

Lider Kripto Para, Önemli Destek Noktasına İşlem Görüyor
Lider Kripto Para, Önemli Destek Noktasına İşlem Görüyor

En büyük altcoin Ethereum (ETH) %9’un üstünde, popüler kripto para Cardano (ADA) %10’luk geri çekilme kaydetti. Genel piyasa durumu değerlendirildiğinde Bitcoin çiftlerinde ortalama olarak %5 ila %8’lik düzeltme hareketleri görüldü. Long/shot pozisyon oranı %98 civarında kalmış olarak pazarda aşırı ısınma sinyalleri verdi.

Trend Belirleyici Metriklerde Sinyaller Ne Durumda?

RSI şeklinde çeşitli göstergeler de uzun vadeli süre diliminde aşırı alım değerleri gösterdi. Piyasa şu anda ileriye dönük kayda kıymet bir gelişme emaresi göstermese de zincir üstü veriler boğa piyasasının devamını vurguluyor. Ayıların hemen hemen durum kontrolünü ele alamadığı teknik verilerde gözler önüne seriliyor.

Sermaye girişleri şeklinde zincir içi göstergeler de hala piyasa büyük çaplı bir satış baskısı olmadığı ve mevcut düzeltmenin kısa vadeli olduğuna işaret ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.