Bitcoin Haberleri

Bitcoin’in Blockchain Kayıtlarında Rekor Seviyede İşlem Sayısı

Son zamanlarda Bitcoin'in (BTC) blockchain kayıtlarında 100 bin doların üzerinde işlem sayıları rekor seviyeye ulaşmış durumda.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda Bitcoin’in (BTC) blockchain kayıtlarında 100 bin doların üzerinde işlem sayıları rekor seviyeye ulaşmış durumda.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen işlemler, yılın başından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bu durum, balinaların ve kurumsalların Bitcoin’e olan ilgisiyle ilişkilendiriliyor.

Bitcoin’deki zincir içi faaliyetler, balinaların ve kurumsalların ilgisinin artmasına bağlanıyor. BTC’nin 35 bin dolar seviyesindeki hareketliliği, 100 bin doların üzerindeki işlemlerin rekor seviyeye ulaşmasında önemli bir etken olarak göze çarpıyor.

Bitcoin’in Blockchain Kayıtlarında Rekor Seviyede İşlem Sayısı

Bitcoin Balinaları Hareketli

Blockchain analiz firması IntoTheBlock tarafından yapılan analizlere göre, Bitcoin’de en az 100 bin dolar değerinde BTC hareketi içeren işlemlerin sayısı, yılın en yüksek seviyesi olan 23,400’e yükseldi.

CoinDesk verilerine göre, kripto para birimi geçtiğimiz hafta 35,000 doları aşarak Mayıs 2022’nin başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Aynı zamanda, Bitcoin’in fiyatı 34 bin dolar seviyesinde yatay hareketini sürdürerek yıl başından bu yana %100’den fazla bir getiri sağladı. Bitcoin’in yükselişi ve balinaların hareketlenmesi, Bitcoin spot ETF gündemiyle de ilişkilendiriliyor.

IntoTheBlock, “Bitcoin spot ETF uygulamaları, balinaların ve kurumların Bitcoin’e olan ilgisini artırmış gibi görünüyor” şeklinde açıklama yaptı.

100 bin doların üzerindeki işlemlerin BlackRock’un ETF başvurusunun ardından artış gösterdiğini belirten IntoTheBlock, benzer bir hareketliliğin rekor seviyede gerçekleşmesini boğa piyasasıyla bağdaştırıyor.

Bitcoin, Kurumsal Yatırımcıların İştahını Çekiyor

Blockchain araştırmacılarına göre, BTC tarafındaki işlem hareketliliği ve kurumsal yatırımcıların ilgisi, 2024 yılında bir boğa piyasasının başlamasına sebep olabilir.

Kurumsal yatırımcıların ilgisiyle birlikte, küçük yatırımcılar da Bitcoin üzerindeki işlem sıklığını artırdı. Deutsche Digital Assets araştırma başkanı André Dragosch, “Hem küçük hem de büyük BTC cüzdan kuruluşlarında artan bir aktivite gördük, bu da özellikle küçük yatırımcıların giderek daha fazla kripto piyasasına akın ettiğini gösteriyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.