Altcoin Haberleri

Celsius müşterilerine fonlarını iade etmek istedi, ABD Adalet Bakanlığı’ndan itiraz geldi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında Mayıs – Haziran dönemlerinde yaşanan çöküşler, beraberinde bu süreçte birçok kripto para odaklı şirketin küçülmeye gitmesine, mali sıkıntılar yaşamasına ve hatta iflas etmesine neden oldu. Söz konusu süreçte iflas bayrağını çekerek piyasanın ciddi anlamda olumsuz yönde etkilenmesine neden olan şirketlerden biri olan Celsius, iflas açıklamasından sonra müşterilerine fonlarını iade etmek için yol arayışına girmişti. Ancak ABD Adalet Bakanlığı, bağımsız soruşturma tamamlanana kadar Celsius’un belirlediği müşteriler için para çekme işlemlerini tekrar başlatmasının önüne geçmek istiyor.

BAKANLIK NEDEN İTİRAZ ETTİ?

Court Appeal

Celsius, Eylül ayının başlarında müşterilerine fonlarını iade etmek için mahkemeden talepte bulunmuştu ancak yetkililer buna itiraz etti. ABD Adalet Bakanlığı, soruşturma tamamlanana kadar bunun reddedilmesini istedi ve söz konusu itirazda, “Bu noktada herhangi bir dağıtım veya satış, diğer alacaklılara yapılacak olan dağıtımları istemeden bile olsa etkileyebilir veya sınırlayabilir” ifadeleri yer aldı. Bakanlık, henüz mahkemenin şirketin kripto varlıkları ve kripto bilançosu ile müşteriler tarafından yatırılan kriptolar arasındaki ilişki hakkında henüz kapsamlı bir fikir edinemediğini belirtiyor.

DURUŞMA NE ZAMAN?

Celcius

ABD Adalet Bakanlığı, Celsius şirketinin herhangi bir dağıtıma başlamadan önce Celsius’ın kripto varlıklarıyla ilgili hesapların birleştirilmesi ve müşterilerin hesaplarında neden bir değişiklik yaşandığı konusunda bilgi talep ediyor. Süreç devam ederken mahkeme, bağımsız denetçi olarak Shoba Pillay’i atadı. Pillay, Celsius’un iflas öncesi mali durumu ile ilgili rapor hazırlamakla görevlendirildi. Celsius’un bir sonraki duruşması 6 Ekim tarihinde görülecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.