Bitcoin Haberleri

BlackRock’tan Bitcoin ETF başvurusu Revize Edildi!

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock, spot Bitcoin ETF başvurusunda değişiklik yapma kararı aldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock, spot Bitcoin ETF başvurusunda değişiklik yapma kararı aldı. Şirket, Securities and Exchange Commission (SEC) ile dördüncü toplantısını gerçekleştirdikten sonra başvuruyu bir kez daha güncelledi.

Güncellenen başvuruda, ETF hisselerinin oluşturulması ve geri ödeme süreçlerinin SEC’nin isteği doğrultusunda varlık (Bitcoin) bazlı değil, nakit karşılığı yapılacağı belirtildi. Bu değişiklikle birlikte Bitcoin üzerinden yapılan işlemlere olanak sağlanması için kapı aralandı. Dosyada, ETF hisselerinin listeleneceği borsa olan Nasdaq’ın SEC’den gerekli onayı alması durumunda diğer bir yöntemin de kullanılabileceği ifade edildi.

Blackrock’tan Bitcoin Etf Başvurusu Revize Edildi!

Özetlemek gerekirse, önceki başvuruda BlackRock’a Bitcoin vererek ETF hissesi almak mümkünken güncellenen başvuruda hisseler nakit karşılığı olarak alınıp satılabilecek. BlackRock, müşterilerden aldığı nakit parayla tekrar Bitcoin satın almak ve bunları tutmak zorunda kalacak. Ayrıca, ETF’in işlem kodu IBIT olarak belirlendi ve SEC onayı alınması durumunda Nasdaq’ta bu kodla işlem göreceği belirtildi.

BlackRock’ın yanı sıra WisdomTree şirketi de ETF başvurusunu güncelledi. WisdomTree’nin güncellenen başvurusunda, BlackRock’tan farklı olarak hala varlık bazlı bir modelin kullanılacağı dikkat çekti.

Başka Bir Başvuru Daha

Son olarak, 7RCC Global adlı başka bir şirket de spot ETF başvurusu yaptı. Bu başvuruya göre, ETF’in yüzde 80’i Bitcoin ve yüzde 20’si karbon kredisi vadeli kontratlarına yatırım yapacak. Bitcoin’lerin saklanacağı yer ise kripto para borsası Gemini olarak belirlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.