Haberler

Grayscale, SEC ile Dördüncü Görüşmeyi Gerçekleştirdi

Salı günü yapılan bir toplantıda, spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunan Grayscale'in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile dördüncü kez görüştüğü ortaya çıktı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Salı günü yapılan bir toplantıda, spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunan Grayscale’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile dördüncü kez görüştüğü ortaya çıktı. Görüşme sonucunda elde edilen bilgilere göre, Grayscale, ETF hisselerinin hem varlık bazlı (Bitcoin) hem de nakit karşılığı olarak oluşturulabilmesi ve geri ödeme süreçlerinin de her iki şekilde yapılabilmesi için SEC’yi ikna etmeye çalıştı.

SEC ise daha önce şirketlerden sadece nakit karşılığı olacak şekilde başvurularını güncellemelerini talep etmişti. Bu isteğe uygun olarak başvurusunu güncelleyen şirketlerden biri de BlackRock oldu. Ancak Grayscale, varlık bazlı modelin tüm spot emtia ETF’lerinde kullanıldığını ve bu konuda örnekler sunarak SEC’i ikna etmeye çalıştı. Örneğin, BlackRock’ın altın ETF’i SPDR Gold Shares ve platinyum ETF’i Granite Platinum Trust gibi örnekler sunuldu.

Grayscale, Sec Ile Dördüncü Görüşmeyi Gerçekleştirdi

Öte yandan, Fox Business tarafından yapılan bir haberde, SEC’nin ETF’lerin kara para aklama aracı olarak kullanılmasından endişe duyduğu için nakit modeli tercih ettiği iddia edildi. Fox Business kıdemli muhabiri Charles Gasparino, “Firmalar, SEC’in kararını 8 Ocak’tan sonra vereceğine inanıyor. Başvuruların onaylanacağından eminler, ancak bir değişiklik var: Normal ETF’lerden farklı olarak hisseler yalnızca nakit karşılığı satın alınabilecek. SEC, ETF’lerin kara para aklama aracı olarak kullanılmasından endişe duyuyor” şeklinde konuştu.

ETF literatüründe “ayni takas usulü” olarak adlandırılan varlık bazlı modelde, ETF hisseleri Bitcoin karşılığı alınıp satılabiliyor. SEC’nin tercih ettiği diğer yöntemde ise hisseler yalnızca nakit üzerinden alınıp satılabiliyor. Her iki modelde de ETF’yi yöneten şirket, Bitcoin satın almak ve tutmak zorunda kalıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.