Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Ne Zaman Artışa Geçecek: Piyasa Düşüş Trendinden Kurtulacak Mı?

Kripto para piyasasının lideri Bitcoin (BTC), son zamanlardaki kayıplarını henüz toparlayamamış olsa da, geçmişte bu göstergeleri vermişti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para Bitcoin (BTC) ve onu takip eden altcoinler bugün de düşüşünü sürdürdü. Uzmanlar ise üşüş piyasasının sona yaklaştığını ve yükseliş trendinin yakında başlayacağını düşünüyor.

Kripto Piyasası Düşmeye Devam Ediyor!

Kripto piyasası yatırımcıları global gelişmelerden ister istemez etkileniyor. Öyle ki Kripto para piyasası, Fed faiz duyuruları ve parasal sıkılaştırma politikasının yanı sıra diğer makro ekonomik nedenler nedeniyle toparlanamıyor. Uzun vadede, Bitcoin harcanan fiyat göstergesi, satın alınan ve satılan fiyatlar arasındaki farkın genişlediğini ortaya koyuyor. Yani piyasada panik satışları yaşanıyor ve yatırımcılar piyasaya teslim oluyor. Mevcut kapitülasyon, tarihteki en büyük dağılma olabilir.

Bitcoin Tarihi Veriler
Bitcoin Tarihi Veriler

Bir kripto veri izleyicisi olan Glassnode‘a göre, uzun vadeli Bitcoin sahipleri arasında artan kapitülasyon konusunda uzun vadeli bir korku olmamalı. Glassnode raporları, pazarın düşüşte, büyümede veya istikrarlı olup olmadığını belirlemek için kullanılabilen pazarın nabzını takip eder.

Benzer Döngülerle BTC

Glassnode’un son araştırmasına göre kripto piyasası zemin kaybetmeye devam ediyor. Gerçekleşen kar ve zarar ise bize mevcut piyasa koşulları hakkında ipucu vermektedir. Ayrıca, bu öneriler kullanılarak her bir piyasa döngüsünün uzunluğu hesaplanbilir. 2016’dan 2019’a kadar olan dönem üç tam döngüden oluşsa da, 2020’den 2022’ye kadar olan dönemin aynı sayıda döngü içermesi önem taşıyor.

Mevcut durumda her zincir üstü veri sağlayıcı yatırımcıların bir süredir piyasaya teslim olduğunu, zararda olduklarını ve karlılık oranlarının çok düşük kalması nedeniyle kripto paraların düşüşte olduğunu belirtiyor. Fakat lider Bitcoin, üçüncü aşağı yönlü hareketine çoktan başladığını belirten uzmanlar, 2016 ve 2019 yılları arasındaki yükseliş ve düşüş döngülerine göre bu düşüşün kısa sürdüğünü belirtiyor. Bundan dolayı uzmanlar, piyasanın tersine dönmeye hazır olduğunu ve yükselişlerin uzakta olmadığını belirtiyor.

Kısaca belirtmek gerekirse, üç tam döngüsünü tamamlayan Bitcoin, artık yükselmeye hazır görünüyor. Bir taraftan yarın yağılacak olan FED toplantı sonuçları da merakla bekleniyor. Bu toplantıdan çıkacak sonuçlar BTC’nin ve onun liderliğindeki kripto piyasasının şekillenmesi için önemli hale geliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.