Haberler

BNY Mellon’un ardından bu kez de Fransa’da Societe Generale dijital varlık hizmetleri için yasal onayı aldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz günlerde kripto para piyasalarında büyük bir heyecanın yaşanmasını sağlayan bir olumlu bir haber New York’tan gelmişti. Hatırlanacağı üzere ABD’nin en eski bankası olan BNY Mellon, müşterilerine dijital varlık hizmetleri verebilmek adına gerekli yasal onayı almıştı. Bu haber kripto para dünyasında büyük bir heyecan yaratırken, şimdi de bir benzer haber Fransa’dan geldi. Fransa’nın en büyük 3. bankası konumunda bulunan Societe Generale de tıpkı BNY Mellon gibi müşterilerine dijital varlık saklama hizmetleri sunabilmek adına yasal izni aldı.

BANKA, AMF’DEN ONAYI ALDI

Societe Generale

Aldığı yasal izin ile birlikte Societe Generale bankası bundan sonra müşterilerine dijital varlıkları saklama, alım – satım hizmetleri verebilecek. Societe Generale bankası bu hizmetleri, alt kurumu olan Forge aracılığıyla sağlayacak. Fransa’nın en köklü bankalarından biri olan ve 1864’te kurulan Societe Generale bankasının bu izni aslında geçtiğimiz ay sessiz bir şekilde aldığı öğrenildi. Bankanın yönetimi altında 1,5 milyar dolardan fazla varlık bulunuyor. Elde edilen bilgilere göre Societe Generale, bu izni ülkenin yasal düzenleyici kurumu Finans Piyasaları Otoritesi’nden (AMF) aldı.

GİRİŞİM SERMAYESİ ŞİRKETLERİ İÇİN ARANAN KAN BULUNDU

Fransa’da henüz tam anlamıyla dijital varlık regülasyonu oluşturulamadığı için ülkedeki birçok girişim sermayesi şirketi, saklama hizmetleri sunan bir şirket bulamıyordu. Artık bu yönde arayışta olan şirketler, yasal izni alan Societe Generale’i tercih edebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.