Bitcoin Haberleri

Brezilya’da Bitcoin ile Ödemeler Yasallaşıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında belirsizlik devam ederken bazı ülkeler bu sektörde öncü olmak için elini çabuk tutuyor. Kripto paralara karşı ılımlı yaklaşan ülkelerden biri olan Brezilya, çeşitli sektörlerde kripto para ile yapılan ödemelere yasallık kazandırmaya hazırlanıyor. Brezilya Temsilciler Meclisi bu kapsamda kripto para birimlerinin yasal ödeme aracı olarak kullanılmasını yasallaştıran tasarıya onay verdi. Bundan böyle Brezilya vatandaşları, en büyük kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) kullanarak çeşitli hizmetlerde ödeme yaparken yasal dayanaklardan yararlanabilecekler.

Brezilya’dan Öncü Bitcoin Hamlesi

Brezilyada Duzenleyici Kurum Sahaya Indi Dev Borsadan Bilgi Ve Belge Talep Etti

Kripto paralara olumlu yaklaşan ülkelerden Brezilya dikkat çekici bir hamleye imza attı. Brezilya Temsilciler Meclisi, kripto para birimlerinin yasal ödeme aracı olarak kullanımını yasal hale getiren düzenleyici bir tasarıyı onaylandı. Brezilya Merkez Bankası’nın sorumluluğu altında ödeme anlaşmaları tanımına kripto para birimleri de dahil edilecek. Meclis’in onayladığı ve yürürlüğe girmesi için sadece Brezilya Cumhurbaşkanı’nın imzasını gerektiren yasa, kriptoların benimsenmesi için çok büyük önem taşıyor.

BTC Hala Yerel Para Birimi Değil

Brezilya’da mal ve hizmetler için kripto para birimleriyle yapılan ödemeler yasal çerçeveye alınmış oldu. Ancak buna rağmen Bitcoin hala ülkede yasal para birimi statüsüne kavuşamadı. Yani Bitcoin yasal bir para birimi olarak görülmese de BTC ile ödeme kabul eden bir şirkete ödemelerin bu dijital varlıkla yapılması yasallaştırıldı. Brezilya, menkul kıymetler olarak kategorize edilen kripto para birimlerini bu düzenlemeye dahil edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.