Ethereum HaberleriBitcoin Haberleri

BTC ve ETH hafta sonuna nasıl girdi? Kripto para piyasasında son durum

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında geride bırakmaya hazırlandığımız haftanın en önemli gündem maddesi ABD Merkez Bankası’nın (Fed) açıkladığı faiz kararı oldu. Fed, 21 Eylül’de politika faizini 75 baz puan artırarak faizi yüzde 3,25 seviyesine çıkardı. Böylece Fed politika faizini, üst üste üçüncü kez 75 baz puan artırarak son 15 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Kripto para piyasası da Fed’in faiz kararıyla dalgalandı ve başta gelen düşüş dalgası, ardından yerini hafif toparlanmalara bıraktı. Piyasalar, kritik Fed haftasını geride bırakmaya hazırlanırken, hafta sonu açılışında Bitcoin (BTC), 19 bin dolar seviyesinin hemen üzerinde işlem görüyor.

BITCOIN’DE SON DURUM

Bitcoinde Son Durum 1

Lider kripto para birimi Bitcoin, son 24 saatlik süreçte 18 bin 600 dolar ile 19 bin 400 dolar seviyeleri arasında hareket etti ve hafta sonu açılışında %1,48’lik değer kaybıyla 19 bin 140 dolar seviyesinde denge buldu. 366,6 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan BTC, son 7 günde yüzde 4,07 oranda ve son 30 günde ise yüzde 11,12 oranda değer kaybı yaşadı. Analistler, teknik olarak BTC’de en yakın destek noktasının 18 bin 626 dolar seviyesinde olduğunu ifade ediyor. Öte yandan analistlere göre Bitcoin’de bir sonraki en kritik direnç ise 20 bin 100 dolarda bulunuyor.

ETHEREUM’DA SON DURUM

Ethereumda Son Durum 1

Bitcoin’in hafif dalgalı seyrettiği son 24 saatte en büyük altcoin Ethereum (ETH) da benzer şekilde yüzde 1,75 oranda değer kaybı yaşadı ve 1.323 dolar seviyesinde denge buldu. Toplam 162,1 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan ETH, Merge güncellemesi gerçekleştiğinden beri düşüş eğiliminde seyrediyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan bilgiler ve kaynaklar uzman ekonomist yorumlarıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.