Tüm HaberlerBorsa HaberleriHaberler

Dev Kripto Para Borsası Coinbase’de Dolandırıcılık Şikayetlerinde Artış Yaşanıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Coinbase, son zamanlarda hızla artan dolandırıcılık olaylarıyla karşı karşıya kalan en büyük kripto para borsalar arasında yer alıyor.

Coinbase’e Yönelik Şikayetler Devam Ediyor!

Özellikle sosyal medya platformlarındaki dolandırıcılık vakalarındaki artış yetkilileri endişelendiriyor. Coinbase ile ilişkili dolandırıcılık vakaları, özellikle Twitter üzerinde hiç durmadan devam ediyor.

Twitter kullanıcısı Daniel Mason da bu dolandırıcılıkların son kurbanlarından biri oldu. Mason, 7 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, Coinbase.com alan adının dolandırıcılar tarafından bir şekilde kullanıldığını belirtti. Mason, dolandırıcıların resmi telefon numaralarıyla Coinbase.com alan adı altında mesajlar ve e-postalar gönderdiğini vurgulamıştır. Dolandırıcı, bu şekilde Mason’ın hassas bilgilerini ele geçirmiş ve sosyal güvenlik numarası, ehliyet numarası ve adres gibi önemli bilgileri kaydetti.

Image 2
Dev Kripto Para Borsası Coinbase'de Dolandırıcılık Şikayetlerinde Artış Yaşanıyor! 3

Kripto Para Borsaları Kullanıcılar Tarafından Hedef Alındı!

Dolandırıcının diğer dolandırıcılık olaylarındakinin aksine, bu olayda dolandırıcı ana dil seviyesinde Türkçe konuştuğu için oldukça ikna edici bir şekilde hareket etti. Mason, bu tür bir deneyimi yaşayan son kişi olmasa da kesinlikle tek kişi değildi. Sosyal medya platformlarında birçok kullanıcı, borsa adı altında yapılan dolandırıcılıkların kurbanı olmuştur. İsmini vermek istemeyen başka bir kurban ise hesabının hacklendiği bildirimini aldıktan sonra destek ekibinden gelen bir e-postaya yanıt vermiş ve aslında dolandırılmıştır.

Bu e-postanın doğruluğunu hemen bilgilerin aktarılmadan önce doğrulayan bir Coinbase çalışanının olduğu belirtilmektedir. Sonrasında hesabı hacklendiği için bu kullanıcı Coinbase’den hiçbir yardım alamamış ve durum mahkemeye taşınmıştır. Kurbanın yaklaşık 50.000 dolar kaybettiği ifade edilmektedir. Jacob Canfield isimli başka bir kullanıcı da Coinbase kurbanlarından biridir. Kullanıcı, 2FA ayarlarının değişeceğini belirten bildirime yanıt vererek her şeyini kaybetti.

Coinbase, güvenlik tehditlerinin farkında olduklarını belirttikten sonra, kullanıcıları oltalama saldırılarına karşı uyarırken, bunun önemini vurguladı. Dev kripto para borsaları olan Coinbase gibi platformların bu tür saldırılara maruz kalması normaldir, ancak borsanın zaman zaman hatalar yapması ve kullanıcıları dolandırıcılara kaptırması kesinlikle tepki çekmektedir. Bu şikayetlerin ardından, kripto para borsasının önlem alması beklenmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.