Bitcoin HaberleriHaberler

Bu Hafta Kripto Para Fiyatlarını Etkileyecek Olaylar!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC) yeni haftanın başında yaklaşık 42.000 dolar işlem görüyordu. Bitcoin/USD, 2021 Ocak ayının ikinci haftasındaki konumuna neredeyse geri döndü. Peki, bu süregelen durum değişecek mi? Bu hafta kripto para fiyatlarını ne etkileyebilir?

Bitcoin Fiyatı Bu Seviyelerde Kalacak Mı?

Bitcoin, hafta sonunu bir dizi beklenmedik aşağı yönlü dalgalanmanın sonuncusu olan 40.000 dolarlık destek seviyesine yaklaşırken endişelenerek geçirdi. İronik olarak, 2021’de aynı gün ele alınan seviye buydu. Analistler, 30.000 $ seviyesine bir kırılmanın muhtemel olduğuna inanıyor.

Bitcoin
Bitcoin

Analist Rekt Capital’e göre, “Teorik olarak, BTC‘nin önümüzdeki hafta yeşil bir hafta geçirmesi için yaklaşık 43.200 doların üzerinde bir haftalık kapanışa ulaşma şansı var.” Haftalık kapanış 43.200 doların altına düşerse düşüşün devam edeceğine inanıyor.

Trader ve analist Pentoshi, “Piyasanın daha düşük bir zirve oluşturduğunu düşünüyorum” diyerek, sonunda 40.700 doların düşeceğini beklediğini de sözlerine ekledi.

Makroekonomik Ortam BTC İçin Ne Öneriyor?

Bu haftanın makro görüntüsü karmaşık görünüyor. Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi, önümüzdeki aylarda faiz oranlarını artırarak yatırımcıları riske atıyor ve kripto boğaları için sorunlar yaratıyor gibi görünüyor. Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes bu bakış açısını şu şekilde tanımladı:

Kripto paralarda olmayan yatırımcıların neye inandığını unutalım; Benim düşünceme göre, kripto yatırımcıları, tüm kompleksin ağının ve kullanıcı büyüme temellerinin, kripto varlıklarının süresiz olarak yukarı yönlü yörüngelerini korumalarına izin vereceğine yanlışlıkla inanıyorlar. Bence yükselen faiz oranlarının gelecekteki nakit akışları üzerindeki olumsuz etkileri, spekülatörlerin ve marj yatırımcılarının kripto varlıklarını satmalarına veya ciddi şekilde azaltmalarına neden olacaktır.

RSI İki Yılın En Düşük Seviyesinde

Zincir üstü göstergeler yükselişe işaret ediyor ve tarihsel arka plan bunu destekliyor. Bu hafta, Bitcoin’in göreceli güç endeksi (RSI), iki yılın en düşük seviyelerine ulaştığı haberlerde yer aldı. RSI, bir öğenin belirli bir fiyat noktasında “fazla satın alındığını” veya “aşırı satıldığını” belirlemek için kullanılan temel bir istatistiktir. Gösterge şu anda “aşırı satımda” görünüyor.

Hashrate, Kazakistan’ın Kayıplarını Telafi Ediyor!

Son haftalarda tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştıktan sonra, Bitcoin‘in hash gücü, Kazakistan’daki huzursuzluk internet erişimini bozduğunda bir gerileme yaşadı. Bitcoin’in hash oranının yaklaşık %18’ine ev sahipliği yapan Kazakistan, son zamanlarda sabitlenerek hash oranının önceki 192 exahash (EH/s) seviyelerine yükselmesine izin verdi.

Hashrate
Hashrate

Kargaşaya rağmen, Bitcoin‘in ağ zorluğu hafta sonu boyunca biraz yükselmeyi başardı. İki haftadan kısa bir süre içinde gerçekleşecek olan bir sonraki otomatik ayarının da büyümesi bekleniyor.

Stoktan akışa Bitcoin modelinin yazarı olan Analist PlanB, orta ve uzun vadeli fiyat hareketi söz konusu olduğunda hala diğerlerinden daha fazla yükseliş eğiliminde. Hafta sonu, “Bazı insanların bu Bitcoin boğa piyasasına olan inancını kaybettiğini anlıyorum” dedi. Bununla birlikte, 2020-2024 yıllarını kapsayan yarılanma döngüsünün hala yarısında olduğumuzu ve hedefin 288.000 dolarda kaldığını iddia ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.