Altcoin HaberleriHaberler

Cardano’da (ADA) Kritik Gün! ADA Fiyatı Nasıl Etkilenecek?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Alonzo Hard fork saatinin yaklaşmasıyla oluşan kritik süreçte Cardano‘yu neler bekliyor? Alonzo hard forkunun sağlıklı bir halde faaliyete geçmesi halinde ADA fiyatı Nasıl etkilenecek?

Cardano‘da Alonzo hard forku aktif hale gelme üzereyken, senenin en çok beklenen etkinliğinin gerçekleşmesine çok az bir zaman kaldı. Akıllı sözleşmelerin Cardano ağına gelmesinin, piyasada ciddi bir etki yaratacağı düşünülüyor. Beklentileri karşılar ise kripto para ekosisteminde sansasyonel bir etki yaratması mümkün. Ancak burada sorulması gereksinim duyulan asıl soru bunun, Ethereum ile olan rekabetini ne kadar etkileyebileceği ve yatırımcıların nasıl bir tepki vereceğidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cardano Nedir? Cardano Tarihsel Gelişimi

Cardano, Ethereum Ve Akıllı Kontratların Geleceği

Alonzo hard forkunun bugün gelmesiyle (12 Eylül 2021) birlikte hem yatırımcıların hem de geliştiricilerin heyecanlanması organik. Ancak bununla birlikte testnet (kontrol ağı) esnasında kullanıcılar bazı şüphe uyandıran eşzamanlılık sorunları gözlemlediler.

Burada ADA için en önemli avantajlardan birinin, ağın halihazırda Ethereum’un 15 TPS’sinden daha oldukça işlem (şu anda 250 TPS) kapasitesine sahip olmasıdır. Bununla birlikte ağdaki işlem ücretleri (gas fee) oldukça düşük.  Ethereum’un yüksek seviyelerdeki işlem ücretleri, şüphesiz ki Cardano’nun büyümesine destek olacak ciddi bir unsur. Özellikle de NFT’lerin piyasayı ele geçirdiği bugünlerde, akıllı sözleşmelerin hayata geçirilmesi, Cardano için doğru bir zamanlama olabilir. İlerleyen günlerde Ethereum ağındaki NFT’lerin daha süratli ve daha ucuz bir ağ için Cardano’ya yöneldikleri görülebilir.

Alonzo güncellemesi (Alonzo hard forku) Türkiye saat dilimine göre 13 Eylül Pazartesi 00:45’te gerçekleşecektir.

Ada Fiyatı Güncellemeden Nasıl Etkilenecek?
Ada Fiyatı Güncellemeden Nasıl Etkilenecek?

ADA Fiyatı Güncellemeden Nasıl Etkilenecek?

Alonzo Hard forku bekletisiyle ADA fiyatı yükselişe geçti. Alım işlemleri piyasanın beklentisini aşıyordu ve satış emirleri 12 milyon ADA (29 milyon dolar civarı) kadardı. Cardano’daki bu yukarı yönlü fiyat hareketleri, piyasanın düşmesine rağmen gerçekleşti. Cardano, Alonzo’nun piyasaya sürülmesiyle yükseliş yaşarsa, halihazırda kârlı olan olan ADA yatırımcılarının daha da yüksek kâr oranlarına erişmesi kuvvetle mümkün. Bunu yapabilmesi için Cardano’nun şu anda olduğu benzer halde Bitcoin ile güçlü kolerasyonunu koruması gerekir. Aynı zamanda, ADA volatilitesini mümkün olduğunca mevcut %109 seviyelerinin altında tutmalıdır.

Şu anda Alonzo güncellemesi beklentisiyle dün itibariye ADA fiyatı yükselişe geçmiş gözüküyor. Yeni güne yükselişini sürdüremeden başlayan ADA fiyatı 2,55 dolar ve 2,63 dolar arasına sıkışmış durumda.

UYARI: Yazımızda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedi. kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve risk taşıdığını bilmelisiniz ve  yatırımlarınızı kendi araştırmalarınız doğrultusunda yapmalısınız.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.