Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriHaberler

Bitcoin’in Büyük Düşüşü, Solana Rallisi ve Coinbase Pro Hatası! İşte Yankı Uyandıran 5 Gelişmeleri!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İşte bu hafta Coinnewstr tarafından gösterilen ve kripto para dünyasında yankı uyandıran beş gelişme.

Bitcoin’de Büyük Düşüş!

7 Eylül Çarşamba günü Bitcoin, Ethereum ve birçok altcoin birkaç saat içinde çift haneli düşüşler gördü. 52.900 dolar civarından düşen Bitcoin, kripto para borsası Binance’de 42.900, Coinbase’de ise 42.850 dolara kadar geriledi.

Diğer taraftan gerçekleşen bu ani hareketler tasfiyelerin gerçekleşmesine yol açarken, yalnızca Bitcoin pozisyonlarında 750 milyon dolar olmak üzere toplam 2.7 milyar dolardan fazla tasfiye gerçekleşti.

Bitcoin El Salvador’un Resmi Para Birimi Oldu.

Bitcoin tarihinde bir ilk gerçekleşti ve her ne kadar bu durumdan memnun olmayanlar olsa da, lider kripto birimi Bitcoin, 7 Eylül’de yürürlüğe giren yasayla birlikte El Salvador’un resmi para birimi oldu.

Bununla birlikte El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkenin 400 BTC aldığını duyurdu. Öte taraftan Starbucks ve Mc Donald’s’ın yanı sıra ülkenin dört bir tarafındaki yerel işletme Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başladı. Buna ek olarak devletin çıkardığı kripto cüzdanı Chivo‘nun Apple store’un finans uygulamaları indirme sıralamasında zirveye yerleşmesi Bukele’yi memnun etti.

Ukrayna Kripto Paraları Yasallaştırdı!

Ülkenin parlamentosunun bir süredir hazırlık aşamasında olan “Sanal Varlıklara İlişkin Yasa Tasarısı”nı kabul etmesiyle kripto varlıklar Ukrayna’da yasal hale geliyor. Bu yasa ile kripto paralar yasal hale gelecek, yetkililer borsaları denetleyebilecek ve vatandaşlar kazançlarını itibari para yerine kripto para olarak beyan edebilecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailov Fedorov, Kripto para piyasası, Ukrayna’daki dijital ekonomi için ek bir gelişme noktasıdır” diyerek, kripto paralarla ilgili hizmetler sunan Ukraynalı ve yabancı hizmet sağlayıcılarının yakında ülkede etkinlik gösterebileceklerini belirtti.

Coinbase Pro, XRP’yi Yanlışlıkla Tekrardan Listeledi!

Ripple ve SEC davasından meydana gelen endişeler sebebiyle Ocak ayında XRP’yi delist eden ABD merkezli önde gelen kripto borsası Coinbase Pro, geride bıraktığımız hafta XRP’yi tekrardan listeledi. Ancak borsa kısa bir süre sonrasında açıklama yaparak XRP‘nin teknik bir sorundan dolayı görüntülenebildiğini sadece işlem yapılamadığını açıkladı.

Solana Bir Haftada Neredeyse İki Katına Çıktı!

Son zamanlarda yükselişiyle adınan söz ettiren Ethereum rakibi akıllı sözleşme platformu Solana‘nın, geride bıraktığımız hafta yükselişini sürdürüp XRP‘yi geçerek piyasa değerine göre  en değerli kripto para sıralamasında 6. sıraya yerleşti.

Bununla birlikte Solana‘nın bu yükselişi kripto topluluğunun dikkatini çekerken, Ethereum’un piyasa değeri Solana’dan  büyük olsa da piyasadaki baskın konumunu sürdüremeyeceğine dair spekülasyonları beraberinde getirdi. Bunun başlıca sebeplerinden birinin de Ethereum ağının yüksek işlem ücretleri olduğu düşünülüyor.

Daha önce bildirildiği suretiyle, Binance Smart Chain (BSC), Solana (SOL), Cardano (ADA) vb. şeklinde blokzincilerinin ortaya çıkması, Ethereum’un gelecekte hakimiyetini koruyup karuyamayacağına dair soru işaretlerine sebep olmuştu.

Kripto para düünyasının önde gelen isimlerinden bazıları Ethereum‘un bir süre daha sektörde lider konumda olacağını düşünürken, bazıları ise ağdaki işlem ücretlerine ilişkin problemi en kısa zamanda çözmemesi durumunda rakiplerinin ardında kalacağını düşünüyor. Bu arada yazı kaleme alınırken SOL, son 24 saatte %3.11’lik artışla 185 dolar civarında işlem görürken, Ethereum ise 3.296 dolardan işlem görüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

2 Yorum

  1. Günlerce şişirdiler şişirdiler pat dibe tekrar bu düşüşlerde akıllı olanlar zararı varsa kurtarabilir.

  2. Kardeşim nasıl düşüyorsa öyle de çıkıyor akıllı olan sakalını alıyor aradan. 1 günde zengin olmak isteyenlerde malesef olan parayı da düşürüyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.