Ethereum Haberleri

CFTC Başkanı Behnam Ethereum açıklamasıyla SEC’yi karşısına aldı: Emtia olduğunu düşünüyorum

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasında devam eden dava sürecinde son günlerde daha sık gündeme gelmeye başlayan “Ethereum’un emtia olup olmadığı” konusuna ilişkin bir açıklama da ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam’dan geldi. Benham katıldığı bir konferansta, bir kez daha Ethereum’u (ETH) emtia olarak kabul ettiğini dile getirdi. Diğer taraftan SEC Başkanı Gary Gensler ise kripto para borsalarının son derece merkezi hale getirildiklerini ifade etti.

CFTC BAŞKANI, SEC BAŞKANINDAN FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Cftc Baskani Sec Baskanindan Farkli Dusunuyor

SEC Başkanı Gary Gensler, birçok kez Ethereum’un emtia olmadığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu ancak CFTC Başkanı Behnam, Gensler’in aksine bir kez daha Ethereum’u emtia olarak gördüğünü söyledi. Gensler 2018 yılında yaptığı açıklamada Ethereum’un “kayıtsız bir menkul kıymet olduğuna” dair güçlü kanıtlar olduğunu öne sürmüştü. Ayrıca daha güncel açıklamalarında da Gensler, Bitcoin (BTC) dışındaki tüm kripto paraların menkul kıymet sınıfına girdiğini öne sürüyor.

KRİPTO ENDÜSTRİSİ CFTC’Yİ İSTİYOR

CFTC Başkanı Behnam’ın ve SEC Başkanı Gensler’in kripto paralar ile ilgili bu açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda, kripto para piyasası düzenlemelerinde CFTC’nin daha hakim kurum olması konusunda kripto para endüstrisi de baskılarını artırıyor. Kripto sektöründeki genel görüş, emtia düzenleyicisinin kripto paralara karşı daha ılımlı bir tavır benimseyeceği yönünde. Bilindiği üzere ABD’de SEC ile CFTC arasında, kripto paralar üzerinde düzenleyici kurum olma konusunda ciddi bir rekabet yaşanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.