HaberlerEkonomi

Küresel Piyasalarda Fed Üyelerinin Mesajlarından Sonra Risk İştahı Yükseldi

Son günlerde gelen açıklamalarla birlikte Federal Rezerv (Fed) üyeleri piyasaları rahatlatmaya devam ediyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son günlerde gelen açıklamalarla birlikte Federal Rezerv (Fed) üyeleri piyasaları rahatlatmaya devam ediyor. Risk iştahında artış yaşanmasıyla birlikte ABD’de borsalar dün pozitif bir şekilde kapanırken, Asya endekslerinde de alımlar hız kazandı.

Mary Daly, San Francisco Fed Başkanı, tahvil getirilerindeki artışın faiz artışıyla eşdeğer olabileceğini vurguladı. Neel Kashkari, Minneapolis Fed Başkanı ise bu etkinin belirsiz olabileceğini ifade etti.

Tahvil getirilerindeki artışın enflasyonu düşürmeye destek olabileceğini kaydeden Raphael Bostic, Atlanta Fed Başkanı oldu. Ayrıca, politika faizi kararı alırken artan tahvil getirilerine dikkat edeceklerini belirten Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson da önemli bir açıklama yaptı.

Küresel Piyasalarda Fed Üyelerinin Mesajlarından Sonra Risk İştahı Yükseldi

Yatırımcılar, ABD’de yarın açıklanacak olan tüketici enflasyonu verilerine odaklandı. Beklentiler, tüketici fiyatlarının yıllık bazda %3,6 artış göstereceği yönünde. Ağustos ayında enflasyon %3,7 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti.

Fed yetkililerinin açıklamalarıyla birlikte dolar endeksi düşüş yaşadı. Endeks, 105,8 seviyesine kadar gerileyerek iki ayın en düşük seviyesine ulaştı. Öte yandan, Ortadoğu’da yaşanan çatışmaların etkisiyle petrol fiyatlarında hafif bir yükseliş gözlendi.

Bu gelişmeler, küresel piyasalarda risk iştahının artmasına neden oldu. Yatırımcılar, Fed üyelerinin açıklamalarını yakından takip ederek gelecekteki faiz politikaları ve enflasyon beklentileri konusunda fikir sahibi olmaya çalışıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.