Haberler

Circle CEO’su Jeremy Allaire’den Çin’e stablecoin Çağrısı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda, merkez bankalarının dijital para birimi çalışmaları ivme kazanmış durumda. Bu alanda lider ülkelerden biri olan Çin, dijital yuanın kullanım alanını genişletmek için çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Ancak şu ana kadar hedeflere ulaşılamadığı belirtiliyor. Circle CEO’su Allaire ise Çin’in, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) yerine yuan destekli stablecoin’leri değerlendirmesi gerektiğini düşünüyor. Allaire, stablecoin‘lerin CBDC’lere göre avantajlarına dikkat çekiyor.

Circle 1200X776 1
Circle Ceo’su Jeremy Allaire'den Çin’e Stablecoin Çağrısı! 3

Circle CEO’su Allaire, Çin’e Çağrı Yaptı!

Allaire, Pekin’in para birimini küresel olarak benimsemek için yuan destekli stabil kripto paralara izin verme düşüncesinin önemli olduğunu vurguladı. Yuanın küresel ticarette stabil kripto paralar aracılığıyla daha serbestçe kullanılabileceğini belirtti. Circle CEO’su, stabil kripto paraların merkez bankası dijital para birimleri ile birbirini tamamladığını belirtti. Allaire, merkez bankalarının geleneksel teknolojiden daha modern dağıtık defter teknolojilerine geçiş yapmalarının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Allaire, Pekin’in para birimini küresel düzeyde benimsemek için yuan tarafından desteklenen stabil kripto paraların izin verilmesinin önemini vurguladı. Yuanın küresel ticarette stabil kripto paralar aracılığıyla daha serbestçe kullanılabileceğini belirtti. Circle CEO’su, stabil kripto paraların merkez bankası dijital para birimleriyle uyumlu olduğunu ifade etti. Allaire, merkez bankalarının geleneksel teknolojiden daha modern dağıtık defter teknolojilerine geçiş yapmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.