Haberler

Çok Beklenen Kripto Kararnamesi Açıklandı! Biden Resmen İmzaladı

Rusya-Ukrayna çatışmasının yanı sıra diğer makroekonomik faktörlerin yarattığı belirsizliğin ardından ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Bitcoin (BTC) ve diğer dijital varlıklar hakkında konuşuyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Biden, tüm dijital varlıkların sorumlu bir şekilde yenilenmesini sağlamak için bir yönetici kararnamesi imzalamayı planlıyor.

Kripto Benimsenmenin Artışı İle Yürütme Kararı

Hükümetler, kripto para birimlerinin ve diğer dijital varlıkların popülaritesi arttıkça mevzuat ve pilot uygulama yoluyla kontrol istiyor. Biden’ın yorumu ise 3 trilyon doları aşan ve yaklaşık 40 milyon Amerikalı yatırımcısı olan kripto piyasasının önemine vurgu yapıyor.

Dijital varlıklara ilginin artması ve benimsenmesiyle Biden, Amerika’nın bankacılık ve teknolojide dünya çapında bir lider olma potansiyeli görüyor, ancak aynı zamanda tüketici haklarını da savunmak istiyorlar. Ayrıca Biden, tüm bunları demokratik değerlere bağlı kalarak ve hızla gelişen teknolojiyi kullanarak başaracaklarını belirtiyor.

Tüm bu yönleri göz önünde bulundurarak Biden, bugün Amerikan hükümetinin kripto para birimlerine ve diğer dijital varlıklara karşı duruşunu belirleyen, riskleri ele alırken aynı zamanda pozitifleri de düşünen bir yönetici emri imzaladı. Amacı, bu yürütme kararını korumak ve finansal sistemdeki liderliğini benimsemek için ulusal bir politika kullanmaktır.

Kripto Kararnamesi
Kripto Kararnamesi

Amerika, Kripto Endüstrisinin lideri Olmayı Hedefliyor

Genel olarak Biden, Amerika’nın kripto pazarında lider olmasını istiyor ve bu kararla yatırımcıları korumak istiyor. Ayrıca Biden, potansiyel güvenlik sorunlarını azaltmak için çalışmaların yürütüldüğünü iddia ediyor. Tüm bunların yanı sıra Biden, bu alanda yetenekli kişi ve kurumlar için bir eğitim zemininin hazırlandığını iddia ediyor. Ayrıca, yeni teknolojik gelişmelerle Biden, Amerika’nın ortaya çıkan yeni dünya mali düzeninde önemli bir konum oynayabilmesi için finansal sistemleri modernize etmeye ve bu gelişmeleri dahil etmeye çalışacağına inanıyor.

Biden ise bu hamlesiyle kripto varlıkları resmi olarak kabul ettiğini gösteriyor. İmzaladığı yürütme kararı ile Bitcoin ve diğer dijital varlıkların kabulünü de keskin hale getiriyor.. Bu düzenleme ile korunacak olan bu dijital varlıklar, ülkeler ve yeni finansal sistemler için giderek daha hayati hale geliyor ve yatırımcıları şimdiden faydalı sonuçlar alıyor. Yürütme emrinin sızdırılması bile kripto piyasasının gidişatını yukarı kaydırmak için yeterliydi ve analistler, tanınan bir kripto pazarının gelecekte daha güçlü olacağını tahmin ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.