Ethereum HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Commonwealth Bank’dan Dev Adım! Bitcoin ve Ethereum için sevindirici haber!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Commonwealth Bank’dan dev adım! Bitcoin ve Ethereum için sevindirici haber. Avustralya’da bulunan en büyük bankalardan biri olan Commonwealth Bank, kullanıcılarının gerek bitcoin gerek ise ethereum gibi kripto paraları ile ilgili satın alımı, hesap cüzdanında tutması ve satmasına izin veren büyük finansal kuruluşlardan biri oldu. Bu durum aynı zamanda Avustralya içinde ilk.

Commonwealth Bank'Dan Dev Adım!
Commonwealth Bank’Dan Dev Adım!

Commonwealth Bank, basın açıklamasında CommBank uygulaması üzerinden bu işlemleri yapmaları için gerekli altyapıları beta sürümden çıkardı ve reel kullanıma sunduğunu açıkladı.

Banka, kripto borsası devi Gemini ve blockchain çözümleme şirketi Chainalysis ile anlaşmalar yaptığını ve ortaklıklarının “bankaya uygulamadaki yeni bir özellik vasıtasıyla müşterilere sunulacak bir kripto borsası ve gizleme hizmeti tasarlamasına olanak tanıdığını” belirtti.

CBA bankası bu çalışmalar için kripto para borsalarında dev olarak kabul edilen Gemini ve kripto para alt yapısı blockchain ile ilgili yazılımlar geliştiren Chainalysis şirketi ile iş ortaklıkları yaptığını bu doğrultuda sunduğu telefon uygulaması ile müşterilerin satın alımı yaparken kripto para borsasını gizleme hizmeti de sunacağını açıkladı. Bu teknolojide rakipleri arasında ilk kez CBA tarafından sunulacak.

Gemini vermiş olduğu bu hizmet doğrultusunda API’ler ile gizleme, alım ve satım kullanımını sağlarken Chainalysis firması bu işlemlerin güvenliğini ve tehditleri ortadan kaldırmasını sağlayacak.

CBA bitcoin ve ethereum coinlerinin yanında 8 farklı coine daha erişim sağlayacağını bildirdi.

Commonwealth Bank’dan dev adım!

CBA kullanıcıları gelecek haftalarda başlaması planlanan pilot uygulamaya 2022 yılında tamamen erişim sağlayarak başka bir aracı kuruma veya borsaya ihtiyaç duymadan tüm işlemleri CommBank uygulaması sağlamış olacak.

1911 senesinde kurulan CBA, ilk başta devlet bankası olarak faaliyete başlasa da 1991 yılında özel sektörün devir alması ile birlikte Avustralya ülkesinin en büyük ticari bankalarından biri oldu. 40.000’den fazla personel ve 1000’den fazla şube ile Avustralya merkezli bu banka dünya üzerinde İngiltere ve Yeni Zelanda olmak üzere iki farklı ülke de de faaliyet göstermektedir.

CBA bankası bu çalışmalarını tamamen kullanıcıları yani müşterilerinden gelen istek doğrultusunda yaptığını müşterilerinin ağırlıkta kripto para varlıklarını yönetmek ve güvenilir bir alt yapıyla hizmet alma isteklerini göz önünde bulundurarak bu çalışmaya imza attıklarını belirtti.

CBA Yönetim Kurulu Başkanı Matt Comyn’in şu sözleri aktarıldı:

“Müşterilerin dijital para birimlerine yönelik artan talebi, mühim sayıda yeni oyuncunun ortaya çıkmasına yol açıyor ve bu alanda yenilik icra eden iş modellerinin görüldüğü finansal hizmetler sektörü için hem zorluklar hem de fırsatlar yaratıyor. Kriptoda mühim bir rol oynayabileceğimize inanıyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.