Haberler

Kripto Para Borsası Bitkub’ın Yüzde 51’i Artık O Kuruma Ait!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsası bitkub’ın yüzde 51’i artık o kuruma ait! Tayland’da ki en eski banka olan Siam Commercial Bank, geçtiğimiz günlerde basın duyurusunda kripto para borsası olarak varlık gösteren Birkub firmasının %51 hissesini satın aldığını açıkladı.

Siam Commercial Bank, kripto para borsası Bitkub’ın %51 hissesini alarak çoğunluk sahibi oldu. Tayland’da faaliyet gösteren en büyük borsalardan biri olan Bitkub’un satın alınma sebebi, SCB’nin artış gösteren kripto varlıkları için launcpad görevi görmesi.

Sözleşmenin Ayrıntıları;

Tayland’ın kuruluşu ile kurulan ilk bankası Siam Commercial Bank, basın açıklaması ile birlikte %51 hisseye artık sahip olduğunu açıkladı. SCB, bu hisseleri en üst fiyat olan 537.000.000$ karşılığında satın aldı. Anlaşmanın ise 2022 yılının ilk çeyreğine doğru tamamlanması bekleniyor. Ancak yapılan bu duyurular ile birlikte ortaklığın artık kesinleştiği gözüyle bakılmasına sebep verdi.

300’den fazla kripto para satın alım yapmak istiyorsanız GateIO sitesini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda borsa’nın son durumunu da sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.

Bu duyuruların ardından ilk defa bir banka merkezinin kripto para borsası hissesi satın aldığı kayıtlarda yerini aldı. Tabi ki bu anlaşma aynı zamanda ekonomi finansal denetleyicileri onayını alacak. Kripto para borsası Bitkub Online, Tayland’da faaliyet gösteren sınırlı sayıda borsalardan biri. Bitkub bu anlaşmayla birlikte gerek alt yapı gerek ise internet ortamında ki varlıkları için gelişmiş bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor.

Siam Commercial Bank, yöneticisi Arthit Nanthawittaya, Bitkub borsasının gelecek dönemde ki finans projelerini basınla paylaştı. Ekonomik teknoloji biriminin de geliştirilmesi için ise SCBX projesini faaliyete geçirdi. SCB 1907 yılında kurulan Tayland’da ki en eski bankadır ve SCB bankası Ripple başta olmaz üzere kripto dünyası için bir çok girişimde bulunduğu biliniyor.

Peki Tayland Kripto Dünyasında Nasıl ?

Thailand Siam Commercial Bank ScbTayland’ın etken bir kripto kullanıcı tabanı bulunuyor sadece genel olarak hükümet kripto para piyasasına kararsız bir tavır sergiliyor. Tayland Başbakanı 2021’in 2. ve 3. çeyreğinde benimsenen artış sebebiyle yatımcıları kripto varlık sınıfı hakkında uyardı. Ancak şimdiye kadar yapılanların hiçbiri engelleyici adımlar değildi.

Tayland aktif bir kripto kullanıcı verisini elinde tutuyor ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Ancak devlet olarak Tayland kripto para borsası Bitkub firmasına yatırım yapmadan önce kararsız bir tavır sergileyerek konuyu hep havada bırakıyordu. Ancak 2021 yılına ilk girildiği günden şuana kadar bir çok finans yatırımcısı tarafından yoğun ilgi ile yatırımlar devam etti. Burda ki artışın ışığında Tayland devleti uyarılarda bulunsa da yasaklama yolunda bir adım atmadı.

Ancak buna rağmen SEC yani ülkenin Borsa komisyonu MEME ve NFT kripto paralarını yasaklamıştı. Bu negatif yönde bi gelişme olsada Siam Commercial Bank ve Bitkub anlaşması ile devlet kontrolü olduğu müddetçe piyasa gelişimine izin verileceği sinyallerini de verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.