Haberler

Ripple-SEC Davasında Kritik Gelişme!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki dava sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, SEC’in Ripple davasına dair temyiz talebini reddetti. Bu karar, SEC için tam anlamıyla bir kayıp olarak değerlendirilmedi. Temyiz başvurusunun reddedilmesiyle birlikte dava süreci Nisan 2024’e kadar uzatıldı ve SEC, bu tarihteki duruşmanın ardından tekrar temyiz başvurusu yapabilecek.

ABD’deki bir mahkeme, SEC’in Ripple davasına yönelik temyiz talebini reddetti. Hakim Analisa Torres, SEC’in yasalar çerçevesinde kontrol edici hukuk soruları ya da görüş ayrılıkları için gerekçe gösterme yükümlülüğünü yerine getiremediğini açıkladı. Reddedilen temyiz talebi, SEC için tam bir kayıp olarak değerlendirilmese de, davanın çözülmesi gereken diğer konuları için Nisan 2024’e kadar sürecin uzatılmasına neden oldu.

Ripple-Sec Davasında Kritik Gelişme!

Mahkeme, temmuz ayında XRP’nin bireysel yatırımcılara satışının menkul kıymet olmadığına karar vermişti. Ancak, kurumsal yatırımcılara yapılan satışlar menkul kıymet yasaları kapsamında değerlendirilmişti. Bu karar, Ripple için kısmi bir zafer olarak yorumlanmış ve SEC’in ağır bir darbe aldığı ifade edilmişti. SEC, temmuz ayındaki kararın ardından temyiz başvurusunda bulunacağını açıklamış ve temyiz mahkemesindeki inceleme sürecinin başlatılması için harekete geçeceğini duyurmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.