Altcoin HaberleriHaberler

DeFi Projesine İkinci Hack Saldırısı: Bu Sefer Kayıp 18 Milyon Dolar!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

2021 yılının başlarında bir flash loan saldırısına uğrayan DeFi projesi, bugün bir kez daha 18 milyon dolarlık bir saldırıya maruz kaldı.

Son zamanlarda sergilediği fiyat performansı ile adından sıkça söz ettiren Cream Finance, saldırıya uğrayan son kripto para projesi oldu. Yapılan açıklamada bu saldırı sonucunda oluşan oluşan zarar 18 milyon dolar civarında.

Cream Finance Saldırıya Uğradı!

Bireyler, kurumlar ve protokollerin finansal hizmetlere erişmesi için merkezi olmayan bir DeFi kredi protokolü olarak tanımlanan bir proje olan Cream Finance (CREAM), flash loan saldırısına uğradı. Yapılan ilk açıklamalara neticesinde saldırı 18 milyon dolarlık bir zarara sebebiyet verdi.

Yazımızın kaleme alındığı an itibari ile Cream Finance’ten resmi bir açıklama yapılmazken, Twitter kullanıcılarının bu durumun daha ilkin yaşandığına dikkat çektikleri görülüyor. Proje, 13 Şubat’ta da bir saldırıya uğramış ve 37.5 milyon dolarlık bir kayıp verdi.

O dönemde meydana getirilen açıklamalarda saldırganlar, Cream’in Iron Banks sözleşmesini hedef almıştı. Kötü niyetli kişilerin SUSD ödünç almak için Cream‘i entegre eden Alpha Homora protokolünü kullandıkları ifade edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin 2021 Yılı Sonu Hedefi Nedir?

Flash Loan Saldırısı Nedir?

Flash loan teminatsız kredi çekmek olarak tanımlanabilir. Yani kullanıcılar özetlemek gerekirse herhangi bir güvence göstermeden oldukça kısa süreli kredi kullanmak için bu platformları tercih ediyor. Dolayısıyla flash loan saldırısı da bu platformlara düzenlenen saldırılar olarak nitelendirilebilir.

Bu noktada saldırıların sebebinin flash loan uygulaması değil, bu fırsatı sunan DeFi platformların kaynaklandığını belirtmek gerekiyor. İyi bir bankaya hack saldırısı düzenlendiğinde bankanın sistemi ve altyapısı görevli tutuluyorsa, benzer bir durum bu flash loan saldırılarında da geçerli.

CREAM Fiyatı

Yazının kaleme alındığı an itibari ile Cream fiyatı 165,19 dolardan işlem görüyor ve haberin yayılması ile birlikte düşüşün devam etmiş olduğu görülüyor. Son 24 saat içinde averaj olarak %7 kıymet kaybeden CREAM’in saldırıdan etkilendiğini dile getirebiliriz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.