HaberlerBlockchain Haberleri

DeFi Protokolü Arcadia Finance, Hacklendi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Arcadia Finance isimli DeFi protokolü, son zamanlarda bir siber saldırıya uğradı. Bu saldırı sonucunda, Ethereum (darcWETH) ve Optimism (darcUSDC) kasalarından toplamda yaklaşık 455 bin dolar değerinde fon çalındı.

Saldırgan, kod üzerindeki bir açıktan faydalanarak bu miktarı ele geçirdi. Arcadia Finance’e yönelik gerçekleşen bu siber saldırının, doğrulama eksikliğinden kaynaklandığı PeckShield adlı blockchain araştırma şirketi tarafından doğrulandı. Kodun girdileri çapraz kontrol etmek için bir doğrulama mekanizmasına sahip olmadığı tespit edildi. Bu saldırıyla ilgili olarak PeckShield, kullanıcılara uyarılarda bulundu.

Hack
Defi Protokolü Arcadia Finance, Hacklendi! 3

Arcadia Finance’e 455 Bin Dolarlık Saldırı Gerçekleşti!

Arcadia Finance, PeckShield’in uyarısından sonra iki saat geçtikten sonra saldırıyı doğruladı ve kayıpları önlemek için sözleşmeleri durdurdu. Arcadia, olayla ilgili devam eden incelemeler hakkında bilgi verdi. Çalınan fonların bir kısmının (180 ETH) Optimism üzerinde gerçekleştiği ve Tornado Cash’e gönderildiği belirtildi. 103 bin dolar değerindeki ETH’nin cüzdan adresinde herhangi bir hareket tespit edilmedi.

Bu yılın ikinci çeyreğinde hack ve istismar olaylarından dolayı 300 milyon doların üzerinde kayıp yaşandı. CertiK, bu çeyrekte toplamda 212 güvenlik olayının gerçekleştiğini bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.