Bitcoin Haberleri

Dev şirket artan güç maliyetleri nedeniyle Bitcoin madencilik faaliyetlerini barındırma oranlarını artırdı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası uzun bir süredir düşüşlerle ve ayı piyasasının etkileriyle boğuşurken, kripto paralar kadar madencilik alanının da bu zorlu koşullardan payını aldığı görülüyor. Kripto paralarda artan düşüşlerle birlikte kripto para madencilik şirketleri arasındaki rekabet de arttı ve birçok şirket, madencilik alanındaki faaliyetlerini artırmaya karar verdi. Son olarak elde edilen bilgilere göre Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Core Scientific, diğer şirketlerin makinelerini barındırma oranlarını kilovat saat başına yükselterek 10 sentten biraz daha ucuz hale getirdi.

MADENCİ BARINDIRMA ORANLARI ARTTI

Madencilik

Bitcoin madencilik şirketi Core Scientific, diğer şirketlerin makine barındırma oranlarını artırma kararı aldı. Bu hamle ile birlikte şirket, artan enerji maliyetleri sebebiyle son aylarda oranlarını yüzde 20 – 25 arasında artırmış oldu. Bitcoin fiyatının son haftalarda bir türlü 20 bin dolar seviyesinin üzerine çıkamamasıyla birlikte madencilik şirketleri de zor durumda kalmaya başladı. Madencilik maliyetleri artan Bitcoin madencileri, kazanç sağlayabilecekleri alternatifler üretmeye çalışıyor.

“ARTAN GÜÇ MALİYETLERİNİN ETKİSİ”

Barındırma, veri merkezlerinin kripto para madencilerine sunduğu bir hizmet olarak biliniyor ve müşteriler barındırma hizmeti sayesinde altyapıyı kendileri oluşturmak zorunda kalmadan madencilik donanımlarını saklayabiliyor ve dijital varlıkları bir ücret karşılığında çıkarabiliyor. Core Scientifix şirketi, ABD’deki veri merkezlerinde 22,5 EH/s ve diğerlerinin bilgi işlem gücü ile hem barındırma hem de madencilik işine sahip şekilde faaliyetlerini yürütüyor. Şirket, son hamlede “artan güç maliyetlerinin” etkili olduğunu açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.