Haberler

Dev Kripto Para Borsası Kraken’e ABD Hazine Bakanlığı’ndan Soruşturma!

Peki yatırımcılar daha çok bu borsayı tercih ederken borsa neden araştırılıyor? Diğer borsalar soruşturmaya dahil edilecek mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dev kripto para borsası Kraken’e ABD Hazine Bakanlığı’ndan Soruşturma. Amerikan gündemindeki önemli bir madde kripto para birimi oldu. popüler kripto para borsası, Hazine bakanlığı tarafından araştırılıyor. Daha önce bildirilen gelişme, cezaların yakında uygulanabileceğini gösteriyor. Peki yatırımcılar daha çok tercih ederken bu borsa neden araştırılıyor? Diğer borsalar soruşturmaya dahil edilecek mi?

Kripto Para İncelemesi

New York Times, ABD Hazine Bakanlığı’nın Kraken’in İran’da müşteri tedarik edip etmediğini araştırdığını söyledi. ABD yaptırımlarının İran ekonomisi üzerinde zaten bir etkisi olduğu için, kripto para birimleriyle yasağı kırmak istenmiyor. Öte yandan İran, orada Bitcoin madenciliğine izin vererek ihracat ve ithalat ödemelerinde işletmelerin faaliyet alanını genişletiyor.

Kraken

Şirkete bağlı beş kaynağa göre, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Kraken, İran ve diğer ülkelerdeki tüketicilerin kripto para birimlerine yatırım yapmalarını sağlayarak ABD yaptırımlarını ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma altına alındı. 2019’dan bu yana, Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, Kraken’i araştırıyor. Şirketten gelen bilgiler sızdırıldı ve borsa ağır cezalara tabi olabilir.

Kripto Para Birimi ve Ambargolar

Müşterilerin farklı kripto para birimleri satın almasına, satmasına veya elinde tutmasına olanak tanıyan 11 milyar dolarlık özel bir şirket olan Kraken’e karşı daha önce bir düzenleyici işlem yapılmıştı. C.F.T.C. geçen yıl şirkete 1,25 milyon dolar para cezası verdi.

Kripto para birimleri, üzerlerine konan ambargodan kaçmanın yollarını ararken Rusya, İran ve Venezuela tarafından sonunda keşfedildi. Kripto para birimleri, üç ulusun vatandaşlarının basit uluslararası ödemeler yapmasına yardımcı olur. İran, çok sayıda işletmenin geçen yıl İranlı madencilerin ürettiği Bitcoin’leri kullanarak uluslararası ödemeler yapmasını sağlayarak bir adım daha ileri gitti.

Küresel finans sisteminden kopan ve ambargolar nedeniyle ekonomik yaptırımlara maruz kalan bu milletler, hayatta kalmanın çeşitli yollarını buluyor. ABD’li yetkililer, kripto para birimlerinin ambargoların ihlaline önemli ölçüde katkıda bulunmadığını sık sık dile getirdiler. Ancak soruşturma, bu potansiyel konusunda endişeli olduklarını gösteriyor.

Coinbase soruşturması ve ardından Kraken’e uygulanan büyük cezalar daha fazla piyasa düşüşüne yol açabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.