Bitcoin Haberleri

Bitcoin’deki Düşüş El Salvador’u Durdurmadı! El Salvador 150 Bitcoin Daha Satın Aldı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin’in 43.000 dolara kadar gerilemesini fırsat bilen El Salvador, 150 Bitcoin daha aldığını duyurdu.

El Salvador Bitcoin’in (BTC) küresel kabul için ciddi tesirleri olabilecek bir dönüm noktası hareketinde Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Bu hareketin peşinden Bitcoin 53.000 dolara yaklaştı. Ancak Bitcoin saatler önce kısa bir sürede sert bir düşüş başlattı ve 43.000 dolar’a kadar geriledi. El Salvador bu durumu fırsat bilerek Bitcoin alımı yaptığını duyurdu.

El Salvador 150 Bitcoin Daha Satın Aldı

CoinMarketCap verilerine göre Pazartesi günü 52.800 dolarlık mahalli zirvelere ulaştıktı. Ancak Bitcoin fiyatı 1 saat ilkin 42.900 dolara kadar düştü. Amiral gemisi kripto para birimi son 24 saat içinde yaklaşık %19’luk bir kıymet kaybı yaşadı.

El Salvador başkanı Nayib Bukele, hükümetinin piyasadaki düşüşü fırsat bilerek 150 BTC’lik bir alım daha yaptığını doğruladı. El Salvador ilk BTC alımını Salı günü geç saatlerde Bitcoin Yasası’nın yürürlüğe girmesinin derhal öncesinde yapmıştı. Ayrıca El Salvador’un 200 BTC‘lik ilk satın alımı yaklaşık 10.4 milyon dolar değerindeydi.

İlk Tweet’inden beş dakikadan kısa bir süre sonrasında Bukele, Bitcoin için “indirimin bittiğini” belirten bir tweet daha paylaştı. Ayrıca Uluslararası Para Fonu‘na ve IMF’ye, hükümetinin Bitcoin alımında ülkesinin “basılı kağıtta bir milyon tutum etmesine” destek olduğundan teşekkür etti.

Ek olarak IMF, El Salvador’un Bitcoin baskınına karşı çıktı. Dolayısıyla IMF’nin El Salvador’un girişimiyle ilgili ikazları, bugünkü piyasa oynaklığına niçin olmuş olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paralar ve Geleceği

El Salvador’un Toplam Bitcoin’i 550 Oldu

El Salvador ilk başta 200 Bitcoin’lik alım yaptığını duyurmuştu. Bugün içinde 150 Bitcoin daha satın aldığını duyurdu. El Salvador’un yapmış olduğu son alımla birlikte şu anda mevcut fiyatlarla yaklaşık 28,8 milyon dolar değerinde 550 BTC‘ye sahip olduğu biliniyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.