Editörden SeçmelerKripto Rehber

V Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Trend dönüş formasyonlarından biri olan V formasyonunun ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına bir göz atalım.

V Formasyonu Nedir?

V Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bu model, trendin tersine çevrildiği modellerden biridir ve trendin olası sonunu gösterir. Bu nedenle mevcut trendin biteceği alanı belirlemek için kullanılır. Tersine çevrilmiş bir V yerine düşüş trendinin sonunda da gözlemlenebilir.

V şeklindeki bir düşüş trendinde, fiyat hareketi önce bir sol omuz ve ardından daha büyük bir hareketle bir baş bölgesi oluşturur. Ancak sağ omuz oluşmazsa fiyat yükselecek ve ulaştığı son zirveyi geçerek piyasa yapısını yukarı doğru değiştirecektir. Sol omuz ve baş bölgesinden dolayı bu oluşum genellikle omuz üstü oluşum ile karıştırılmaktadır.

V Formasyonu Nasıl Kullanılır?

Bu formasyonu kullanarak faaliyete girmek için boyun çizgisi adı verilen direnç bölgesi kırılmalıdır. Ayrıyeten V formasyonunda sağ omuz oluşumu bulunnmadan trend tersine hareket sağlanmalıdır, yani boyun çizgisi kırılmalıdır. Böylece long işlem alınması mümkün hale gelir. Bu formasyon ile açılan bir long yönlü işlemin iki hedef noktası yer almaktadır. İlk hedef noktası sol omuz bölgesinin derinliğinin boyun bölgesi üzerine eklenmesiyle elde edilen seviyedir. İkinci hedef noktası ise baş bölgesinin derinliğinin boyun bölgesi üzerine komasıyla elde edilen seviyedir. Stop noktası olarak ise boyun bölgesinin biraz daha altı seçilebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.