Bitcoin Haberleri

El Salvador Bitcoin Yatırımlarını Gizlemeye Devam Ediyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz yıl Bitcoin’i yasal para birimi haline getiren Güney Amerika ülkesi El Salvador, kripto para basınında gündem olmaya devam ediyor. El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin destekçisi olmasıyla birlikte başlayan serüven, ülkenin BTC’yi yasallaştırmasına kadar gitmişti. Bu süreçte en büyük kripto para birimi Bitcoin, 69 bin dolarlı seviyelerden 18 bin dolara kadar gerilerken ülkenin hazinesinde tuttuğu Bitcoin miktarı merak konusu oldu.

Bitcoin Verilerini Açıklama Talebi Reddedildi

El Salvador Bitcoin Tahvil

El Salvadorlu bir adil yardım kurumu, hükümetin Bitcoin verilerini kamuoyuna açıklaması için baskı kurmaya devam ediyor. Başkan Nayib Bukele hükümeti, söz konusu kurumun BTC verilerini açıklama talebine ikinci kez ret yanıtı verdi. Bitcoin’in değerinde sert düşüşler yaşanmasıyla birlikte yerel halk Bitcoin’i yasallaştırma hamlesini sorgulamaya başladı. Halk bu sürecin ilk başlarında ülkede çeşitli ürünlerde BTC kullanarak ticaret gerçekleştiriyordu. Ancak piyasadaki sert düşüşler sonrası halkın Bitcoin kullanımı neredeyse sıfırlandı.

Bitcoin Verileri Gizli Tutuluyor

El Salvador’d Yolsuzlukla Mücadele Hukuki Danışma Merkezi (ALAC) resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir banka belgesi yayınladı. Bu belgede, hükümetin gizli bilgileri ortaya çıkaramayacağı vurgusu yapıldı. El Salvador hükümeti tarafından görevlendirilen ve Bitcoin yatırımları için kullanılan fonları yöneten BENDESAL kurumu bu verileri gizli tutacaklarını açıkladı. El Salvador, geçtiğimiz yıl kripto para birimini yasallaştırarak bu alanda dünyada bir ilke imza atmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.