HaberlerMetaverse Haberleri

Türkiye’den Başka Ülkelere Metaverse İhracatı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Türkiye’den başka ülkelere metaverse ihracatı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, DOF Robotics’e yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu. Varank, “Firmamız kendi geliştirdiği, tasarladığı, Bakanlığımızın desteklediği Ar-Ge merkezinde projelerini oluşturduğu ürünlerini üretiyor ve daha sonra dünyanın her tarafına ihraç ediyor” dedi.

Bakan Varank, DOF Robotics Başkanı Mustafa Mertcan’dan bilgi alarak DOF Robotics platformunu denemek için sanal gerçeklik gözlüğü kullandı. Varank’a göre eğlence sektörü dünya çapında yeni bir boyuta geçmeye başladı ve şunları ekledi:

Artık gerçek hız treni diyebileceğimiz lunaparktaki eğlence aletlerinin sanalla birleştirilmiş, mekanik ama yüksek teknolojili ve güvenlik standartları yüksek versiyonlarına insanlar çok daha kolay erişip deneyimleme imkanına sahip olabiliyorlar. Buradaki hız trenine Mustafa Bey ile birlikte bindik. Sanal gerçeklik gözlüklerimizi taktık, ilginç bir deneyim yaşadık. Giderken Uzak Doğu’yu andıran özellikle çocukları ve gençleri daha çok heyecanlandıracak birtakım mücadeleleri de yapabileceğiniz bir versiyonu beraber denedik. Gökyüzünde uçarken etrafınızda döndüğünüzü, takla attığınızı hissediyorsunuz. Tabii bunu sadece gözlük vasıtasıyla mekanik sistemlerin desteğiyle denemiş oluyorsunuz.

Varank, “Bugün eğlence sektöründe DOF Robotics tarafından geliştirilen yaratıcı ürünleri gördük” dedi. Dünya çapında eğlence ve animasyon lisans haklarına sahip büyük şirketler, böyle bir şirketin lisanslarını kullanmasına ve tüm dünyada eğlence cihazları satmasına izin veriyor. kısacası bir sonuca vardığımızı söyleyebiliriz. Türkiye’de de bu sektörde farklı firmalar üretim yapmaktadır. Tematik parklar dediğimiz su parkları veya hız treni evreninde  ciddi  üreten işletmelerimiz bulunmakta. Bunun en iyi örneklerinden biri, DOF Robotics’in kendi başına böyle bir yetkinliği oluşturma ve küresel pazarın bir bölümünü kazanma yeteneğidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.