HaberlerTüm Haberler

Endonezya’dan Kripto Hamlesi: Menkul Kıymet Olarak Görebilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Endonezya’daki yeni bir yasa, yalnızca kripto para birimleri için düzenleyici ortamı değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda oradaki sektörün büyümesini de destekleyebilir.

Endonezya, yeni yasa sayesinde artık kripto para birimini emtia yerine menkul kıymet olarak sınıflandırabilir.

Endonezya’da kripto para düzenleyici otoritesini finansal hizmetler otoritesinden (OJK) emtia gözlemcisi CoFTRA’ya devredecek yeni bir yasa, ülkenin sektörü gözlemleme yaklaşımında bir değişikliği ve varlık ticaretinden daha fazlası olduğunu kabul ettiğini gösteriyor.

Endonezya'Dan Kripto Hamlesi: Menkul Kıymet Olarak Görebilir!

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo aracılığıyla 12 Ocak’ta imzalanan yasa, teknolojik gelişmelere uyum sağlamak için en az 17 eski yerel yasanın yerini alan bir mali düzenleme revizyonu oluşturur. Ülkenin zengin kripto varlık sınıflandırmasını altın veya kömür gibi emtialara takas edebilir.

Endonezya’nın blockchain ticaret derneği ABI’ye göre, düzenleyicilerdeki değişiklik, ülkenin, özellikle OJK’nın “Finansal Sektör Teknolojik İnovasyonu” önlemleri kapsamında sektörü denetleyeceği için, kriptonun temel teknolojilerinin vaadini değerlendirdiğini gözler önüne seriyor.

ABI Başkanı Asih Karnengsih yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu değişimin, düzenleyicinin kripto varlıklarının ticaretten daha geniş olduğu konusunda iyi bir anlayış gösterdiğini kabul etmeliyiz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.