HaberlerAltcoin HaberleriKripto Para Birimleri

Ethereum 2.0 Yükseltmesinde Yeni Gelişme!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İşlemler için Proof-of-Stake konsensüs katmanına geçmeden önce,  Ethereum (ETH) 2.0 stake mevduatı 12,7 milyon ETH’yi aştı. Bitcoin ekosisteminde, “birleşme” olarak adlandırılan yükseltme için yeni gelişmeler var.

Ethereum’un Geri Dönüşü

Birleşme için son tarih yaklaştıkça, Ethereum fiyatı yükseliş eğilimine geçti. Kripto para biriminin şu anki fiyatıyla, stake edilen ETH’nin tamamının, yazı yazılırken yaklaşık 25,9 milyar ABD doları olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca bir araştırma firmasının en son verilerine göre ETH 73.808 farklı adrese gönderilmiş.

Pazartesi günü 1.800 doların üzerine çıktıktan sonra, kripto para devi Ethereum 230 milyar dolarlık piyasa değerini geri kazandı.

Proof-of-Work algoritmasını değiştirmek için oybirliğiyle yapılan oylamanın ardından, Ethereum 2.0 staking ilk olarak Kasım 2020’de kullanıma sunuldu. Madenciler, Proof-of-Work ağında işlemleri onaylamaktan ve ağ güvenliğini garanti etmekten sorumlu oldukları bildirildi.

Ayrıca, bu fikir birliği sürecinin, para göndermek için Ethereum blok zincirinin kullanılmasıyla ilgili iki büyük endişe olan ağ tıkanıklığına ve yüksek gas fee sorunlarına bir çözüm sağladığı düşünülmektedir.

Hem geliştiricilerin hem de kripto para birimi savunucularının söylemlerine göre, Proof-of-stake’e geçiş tamamlandığında bu önemli engeller ortadan kalkacak. Proof-of-Stake’in bir başka yönü, blok zincirinde madenciler yerine stake edenlerin bulunmasıdır. Bu staker’lar, işlemleri doğrulamak için düğümleri kullanır.

Eth 3

Yükseltme için Son Tarih

Ethereum, kripto para ekosistemindeki en büyük ikinci blok zinciri ve merkezi olmayan teknolojiyi kullanan ilk ağlardan biri olduğu için, “birleşme”  işleminin kripto tarihine geçmesi bekleniyor.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’e göre değişim, herhangi bir sorun olmazsa Ağustos ayında gerçekleşebilir. Ayrıca, “birleşme” daha önce Nisan ayında “Kiln” ve “Ropston” gibi önemli test ağlarıyla ana “shadow fork”  testini başarıyla geçmişti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.