HaberlerEthereum Haberleri

Ethereum ETF Başvurularının SEC Tarafından Onaylanacağı İddia Ediliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto piyasasında sert düşüşler yaşanırken, Ethereum ile ilgili sevindirici bir haber duyuldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum vadeli işlem ETF’lerine onay verme hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi. Eğer SEC’in onayı alınırsa, ETH vadeli ETF’leri piyasaya ilk defa sunulacak.

Ethereum vadeli ETF başvurularının SEC tarafından onaylanacağı iddia ediliyor. Bloomberg’in güvendiği kaynaklara dayanarak verdiği haberde, SEC’in ProShares, Volatility Shares, Bitwise ve Roundhill gibi yaklaşık on iki şirketin başvurularını engellemeyeceği belirtiliyor.

Eth Kayip.jpeg
Ethereum Etf Başvurularının Sec Tarafından Onaylanacağı İddia Ediliyor! 3

Hangi ETF başvurularının onaylanacağı tam olarak bilinmiyor. ETH vadeli ETF’lerinin ekim ayına kadar onay alabileceği ifade ediliyor. Temmuz ayından bu yana SEC’e 12’den fazla başvuru yapıldığı biliniyor.

ABD’de, Bitcoin ETF’leri ile ilgili kripto türevleri bulunmaktadır. SEC, türev ETF’lerine karşı sert bir tutum sergilememektedir. Ancak, varlık içeren spot ETF’lere yönelik manipülasyon ve yatırımcı güvenliği gibi nedenlerle karşı çıkmaktadır.

Wall Street devlerinden BlackRock’un başvurusuna ilişkin kararı ise merakla beklenmektedir. Geçen hafta SEC, Ark 21Shares’in spot ETF başvurusunun kararını ertelemişti. Diğer başvuruların da ertelenmesi beklenmektedir. SEC’nin, Ark’ın başvurusunu 1 Ocak 2024’e kadar sonuçlandırması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.