HaberlerEthereum HaberleriKripto Para Birimleri

Ethereum (ETH) Merge’de Yaşanacak Tehlike!

Ethereum topluluğu yıllardır bu önemli ilerlemeye odaklanıyor. Bunu eyleme geçirmek için geliştiriciler çok sıkı çalışmalar sürdürüyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum (ETH) Merge’de yaşanacak tehlike. Ethereum topluluğu yıllardır bu önemli ilerlemeye odaklanıyor.
Bunu eyleme geçirmek için geliştiriciler çok sıkı çalışmalar sürdürüyor. Ve son olarak, Ethereum birleşmesinin 2022’nin sonunda gerçekleşmesi bekleniyor. Bu gelişmeyle ilişkili, ölçeklenebilirlikte iyileştirmelerin ve diğer birçok zorluğun önünü açacak bazı potansiyel tehlikeler de vardır. Bu konu bir süredir Ethereum topluluğu içinde tartışılıyor.

Ethereum (ETH) Merge

15-16 Eylül’de, ağın tamamen PoS (pay kanıtı) konsensüs yöntemine geçişini ifade eden Birleştirme, büyük olasılıkla gerçekleşecek. Ancak son birkaç hafta boyunca, Bitcoin topluluğu tarafından potansiyel tehditlere karşı koymak için Merge kullanıldı. Bununn başında sansür yer alıyor. Bu nedenle Merge, Ethereum’u bu tehlikeye açık bırakacak mı?

Ademi merkeziyetçilik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik. Her blockchain projesinin üç ana hedefidir. İdeal dengeyi bulmak zor olsa da, Ethereum dahil en iyi ağların çoğunun zaman içinde keşfettiği gibi. DAO hackini durduran ağ geri dönüşünden bu yana, Ethereum ademi merkeziyetçiliği sürdürmekte sorun yaşadı. Ek olarak, son olaylar ademi merkeziyetçi fikir birliği hakkında endişeleri artırdı.

Ethereum’u Bekleyen Tehlike

Proof of Stake konsensüs sürecine geçişin sonuçları halen araştırılmaktadır. Eski Blockstream yöneticisi Samson Mow’a göre, Ethereum’un sorunlarının büyük bir kısmı, ademi merkeziyetçiliğe odaklanmaktan kaynaklanıyor. Analistlere göre, PoS değişikliğinden sonra ağın yetkililerin düzenlemesi daha kolay hale gelecek. Mow, bir doğrulayıcı (doğrulayıcılar) için minimum olarak 32 ETH gerektirmenin, doğrulayıcı sayısını kısıtladığını söyledi. Bu, ağı iş kanıtı modeline kıyasla daha merkezi hale getirmeye yardımcı oluyor.

Ethereum Merge Tehlikesi

 

O zaman bunlar sadece bir iddia mı? Peki, sansür veya kontrol örnekleri bulunuyor mu? Elbette var; En büyük Ethereum madencisi Ethermine, artık Tornado Cash işlemlerini yapmayacağını açıkladı. Hatırlarsanız, ABD OFAC kısa süre önce Tornado Cash’i yaptırım listesine aldı ve kripto para birimi para karıştırıcısını kara listeye aldı. Bu, Ethereum’daki sansürün önümüzdeki yıllarda nasıl değişeceğini gündeme getiriyor.

Kullanıcılar üzerindeki etki, ademi merkeziyetçiliği baltalamakla ilgili ana endişelerden biridir. Gelecekte ağdan kopukluk, muhtemelen kullanıcıları ve ağı kısıtlayan sansür nedeniyle ortaya çıkacak. Birkaç protokolün Tornado Cash işlem cüzdanlarını yasaklaması, hükümetin Ethereum ağına daha fazla baskı yapma potansiyelini ortaya çıkarıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.