Haberler

Apple, Kripto ile Ödeme Teknolojisini Engellediği için Dava Edildi!

Küresel teknoloji devi Apple, ödemeler pazarında rekabete aykırı davrandığı iddiasıyla tüketici davalarıyla karşı karşıya kaldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küresel teknoloji devi Apple, ödemeler pazarında rekabete aykırı davrandığı iddiasıyla tüketici davalarıyla karşı karşıya kaldı. Davacılar, Apple’ın cihazlarında bulunan eşler arası ödeme seçeneklerini kısıtlamadığını iddia etti ve iOS ödeme uygulamalarından kripto teknolojisini engellediğini öne sürdü.

Apple, Kripto Ile Ödeme Teknolojisini Engellediği Için Dava Edildi!

ABD’nin Kaliforniya bölge mahkemesinde açılan davada, Apple’ın PayPal’ın Venmo’su ve Block’un Cash App’i ile rekabete aykırı anlaşmalar yaptığı belirtiliyor. Apple’ın bu anlaşmalar kapsamında kripto teknolojisinin kullanımını sınırladığı ve kullanıcıları yüksek fiyatları ödemeye zorladığı iddia ediliyor.

Davacılar, Apple’ın anlaşmalar ve kripto teknolojisinin engellenmesiyle rekabete aykırı davrandığını savunuyor. Apple’ın iPhone ve iPad’lerdeki uygulamalar üzerinde sınırsız kontrol uyguladığı belirtiliyor. Şirketin teknoloji ve sözleşmeye dayalı kısıtlamalar uyguladığına dikkat çekiliyor. Ayrıca, yeni piyasaya sürülecek iOS P2P ödeme uygulamalarında da kripto teknolojisinin engellenmeye zorlanabileceği iddia ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.