Haberler

Kripto Madenciliği ‘ponzi’ Kurucu Ortağı 12 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son dönemde kripto para sektöründe birçok dava ile karşılaşmaktayız. Bu davalardan biri, yatırımcıları 100 milyon doların üzerinde dolandıran bir kripto para piramit planı olan AirBit Club’ın kurucu ortağı Pablo Rodriguez’e verilen 12 yıl hapis cezasıdır. Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesinde dolandırıcılık komplosu suçlamalarını kabul eden Rodriguez, aynı zamanda telgraf çekme suçunu da itiraf etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, yaptığı açıklamada Rodriguez’in bilgisiz yatırımcılara, fonlarının meşru kripto para birimi ticareti ve madencilik faaliyetlerine yatırılacağına dair sahte vaatlerle avlanmış olduğunu belirtti. Rodriguez, bu vaatlerle yatırımcıların güvenini kazanarak büyük bir miktarda dolandırıcılık yaptı.

Kripto Madenciliği 'Ponzi' Kurucu Ortağı 12 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı!

Hapis Cezası Kararı

Rodriguez’in dolandırıcılık faaliyetlerine son vermek amacıyla yapılan soruşturma sonucunda, 26 Eylül’de Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Güney Bölgesi Mahkemesinde hüküm verildi. Rodriguez, suçlarından dolayı 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar, kripto para sektöründe yapılan dolandırıcılıkların ciddiyetini ve yetkililerin bu tür suçlara karşı sıkı bir şekilde mücadele ettiğini gösteriyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, konu ile ilgili olarak şu şekilde ifadelere yer verdi:

Rodriguez, yatırımcılar adına yatırım yapmak yerine kurbanların parasını Bitcoin’i, bir avukat güven hesabını ve uluslararası paravan ve paravan şirketleri kullanarak karmaşık bir aklama planına sakladı ve kurbanların parasını kendi ceplerini doldurmak için kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.