Altcoin Haberleri

Ethereum Merge’den Yıldönemi Kutlaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blockchain sektörünün önde gelen projelerinden biri olan Ethereum, 15 Eylül tarihinde gerçekleşen Ethereum Merge ile büyük bir adım attı. Bu önemli gelişme, Ethereum’un 2015 yılından beri kullandığı Proof of Work (PoW) konsensüs mekanizmasından Proof of Stake (PoS) mekanizmasına geçişini simgeliyor.

Ethereum 2.0’ın ilk adımı olarak kabul edilen bu geçiş, enerji kullanımında büyük bir azalma ve ağ performansında belirgin bir iyileşme sağladı. Ancak, bu yeni dönemde karşılaşabilecek birçok teknik sorun hala önümüzde duruyor.

Ethereum Merge'Den Yıldönemi Kutlaması!

Ethereum Merge ile 1 Yıl Önce PoS’e Geçti

Ethereum’un en dikkat çekici gelişmelerinden biri, Ethereum Merge ile enerji tüketen PoW mekanizmasından, PoS mekanizmasına geçiş oldu. Bu geçiş sayesinde Ethereum ağı, toplam güç tüketimini büyük oranda azalttı. Veri sağlayıcısı Ultrason.money’nin verilerine göre, Ethereum Merge’den bu yana 300.000’den fazla ETH (mevcut fiyatlarla 488 milyon dolar değerinde) yakıldı. Bu yanma oranlarına göre, toplam ETH arzı yılda yaklaşık olarak %0,25 oranında azalmaktadır.

Ethereum 2.0 yolculuğunda bir sonraki önemli adım Nisan 2023’te gerçekleşecek olan Shapella yükseltmesi olacak. Bu yükseltme, ETH sahiplerini büyük miktarlarda staking yapmaya yönlendirecek ve Ethereum ekosisteminin büyümesine katkı sağlayacak. Likit staking sağlayıcıları Lido ve Rocket Pool gibi platformlar, bu değişimden en çok faydalananlar arasında yer alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.