Bitcoin Haberleri

Hong Kong, Kripto Hazırlığıyla Zirvede

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para birimlerine olan ilgi dünya genelinde hızla artmaktadır. Bu ilgiye yanıt olarak, birçok ülke kripto para birimlerini benimsemek ve kullanmak konusunda çeşitli hazırlıklar yapmaktadır. Son olarak, Hong Kong bu yıl kripto para biriminin benimsenmesi için en iyi hazırlıklı ülke olarak seçildi.

Hong Kong, kripto para birimlerine olan hazırlığıyla öne çıkmaktadır. 8,36’lık kripto hazırlık puanı (CRS) ile zirvede yer alan Hong Kong, bu alanda diğer ülkelerin önüne geçmiştir. ABD ise CRS puanında yüzde 6,5’lik bir düşüş kaydederek üçüncü sıraya gerilemiştir. Hong Kong’un bu başarısını sağlayan faktörler arasında kripto ATM’leri, işletmelerin kripto para birimlerine erişilebilirliği ve yasal düzenlemelerin kripto para birimlerine olan yaklaşımı yer almaktadır.

Hong Kong, Kripto Hazırlığıyla Zirvede

Hong Kong, ABD ve İsviçre Arasında Rekabet Sürüyor

Hong Kong’un kripto para birimlerine olan hazırlığıyla lider konumda olması, ABD ve İsviçre gibi diğer ülkelerle sıkı bir rekabete yol açmaktadır. Bu ülkeler, kripto para birimlerinin benimsenmesi ve kullanımı konusunda önemli adımlar atmaktadır. Hong Kong, ABD ve İsviçre’nin 2022 liderleri arasında ilk üç sırayı koruduğu görülmektedir.

Bununla birlikte, diğer ülkeler de kripto para birimlerindeki gelişmelere ayak uydurarak ilk 10’a girmeyi başarmıştır. Slovenya, Kanada ve Avustralya, 2023’te kripto para birimlerinin benimsenmesi konusunda önemli adımlar atmış ve ilk 10’a girmeyi başarmıştır. Estonya, Singapur ve İsviçre ise kripto ve blockchain şirketlerinin en yoğun merkezleri arasında yer almaktadır.

Yakın tarihli bir Chainalytic raporuna göre Hindistan, 2023’te küresel kripto benimsenmesinde lider konumdadır. Bu rapora göre, diğer düşük orta gelirli (LMI) ülkeler arasında Nijerya ve Tayland ikinci ve üçüncü sıralarda yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.