Haberler

Dijital Türk Lirası, 2022’de Hayata Geçiriliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu yıl, Blockchain tabanlı Dijital Türk Lirası çalışmalarında önemli adımlar atan Türkiye, 2022’de  Dijital Türk Lirası’nı vatandaşlara sunmayı hedefliyor.

Dijital Türk Lirası Çalışmaları!

Cumhurbaşkanlığı 2022 Yıllık Programı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan belge “Dijital Türk Lirası” ile ilgili de önemli açıklamalar bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Dijtal Türk lirası ile ilgili açıklamalar da barındırıyor.

Yayımlanan belgeye göre Blockchain tabanlı dijital Türk Lirası 2022 senesinde vatandaşlara sunulacak. Bilindiği üzere Djital Türk Lirası çalışmaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve TÜBİTAK’ın ortak çalışmasıyla yürütülüyor.

Program kapsamında Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi birinci faz pilot çalışmaları  daha yaygın ve geniş katılımlı ileri aşama pilot testler ile yapılacak.

Bununla birlikte birinci faz raporunda pilot çalışma sonuçlarının 2022 senesinde kamuoyuna açıklanacağı ifade edildi. Ek olarak Dijital Türk Lirası uygulamasının diğer sistemler ile entegrasyon çalışmalarının da başlayacağı bildirildi.

Lütfi Elvan: “Hukuki Altyapı Sene Sonunda Hazır”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın mart ayında yaptığı açıklamalarda Dijital Türk Lirası’nın hukuki altyapısının 2021 yılı sonunda hazır olacağını belirtmişti.

Bunun yanında Temmuz ayındaki enflasyon raporunda dijital paralar konusudnaki çalışmaların yoğunluk kazandığı belirtildi. Ancak TCMB, Nisan ayında yaptığı açıklamalarla kripto para birimlerinin ödemelerde kullanıma karşı olduğunu belirtmişti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.