HaberlerMetaverse HaberleriNFT Haberleri

Facebook Duyurdu: Metaverse’de NFT’ler de Olacak!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Sosyal medya devi Facebook, Perşembe günü yaptığı açıklamada, şirketin Metaverse‘i sisteminin Ethereum protokolüne olası bir destek için non-fungible token’ları (NFT) destekleyeceğini duyurdu.

Facebook, Metaverse ve NFT Adımı

Facebook Perşembe günü yaptığı duyuruda, metaverse sisteminin, dijital koleksiyon formatının geliştiği Ethereum protokolü ile birlikte non-fungible token’ları (NFT) destekleyeceğini açıkladı.

Facebook Metaverse Ürünleri Başkanı Vishal Shah konuyla ilgili yapıtığı açıklamalarda şu sözleri kullandı:

“Bu, insanların NFT’lere benzer şekilde sınırlı sayıda dijital eseleri satmalarını, dijital alanlarında sergilemelerini ve hatta bir sonraki kişiye güvenli satışını kolaylaştıracak” sözlerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Shah, “Amacımız, mümkün olduğu kadar daha fazla oyuncunun metaverse sisteminde bir iş kurmasını sağlamaktır” dedi.

Facebook, metaverse ekosistemi için arka arkaya adım atmaktan geri durmuyor. Bu amaçla Facebook sanal gerçeklik kulaklık üreticisi Oculus’u satın aldı. Ayrıca bu alanda çalışacak 10.000 kişinin istihdam edileceğini ve 10 milyar dolarlık bütçe ayıracağını duyurdu.

Metaverse ve Gizlilik

Yapılan bu açıklamalar dışında  Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, sanal ve artırılmış gerçeklik temalı yıllık konferansını açtığı sırada, gizlilik ve güvenliğin metaverse’e yerleştirilmesi gerektiğini belirti.

Zuckenberg, Facebook Connect etkinliği sırasında yaptığı konuşmasının devamında gizlilik ve güvenlik kontrollerine örnekler verdi.

Tüm bunlara ek olarak son elde edilmiş bilgilere göre Facebook, farklı sosyal medya uygulamalarını bünyesinde barındıran Facebook Inc. olan çatı kuruluşun yeni adının “Meta” olacağını duyurdu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.