EkonomiHaberler

Fed Toplantısına Ait Tutanaklar Yayınlandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Fed’in Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ait tutanaklar yayınlandı.

Fed Toplantısının Tutanakları Yayınlandı!

Toplantının tutanaklarında, Politika faizinin %0-0,25 aralığında sabit tutulduğu , yetkililerin para politikası ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi.

Toplantının açıklanan tutanaklarında, Omikron varyantının, ekonominin toparlanma sürecini değiştirmeyeceği belirtildi. Yetkililer Omikron varyantının ekonomi üzerinde yaratacağı etki konusunda pozitif bir düşünceye sahip olsalar da yine de olası sıkıntıların aşılmasının beklenenden biraz uzun sürebileceğinine görüşündeler.

Fed toplantısı tutanaklarında, bilançonun görülenden daha hızlı bir biçimde daralabileceği bilgisine de yer verildi.

Tutanaklardaki en önemli maddelerin başında ise  faiz artışı geldi. Yetkililer faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin söz konusu olduğunu vurguladı.

ABD’deki istihdamın, Fed’in hedeflerinin uzağında yer aldığı da belirtildi.

Fed toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından Bitcoin (BTC) değerinde %6 oranında sert bir düşüş yaşandı. Lider kripto para birimi yazı kaleme alındığı sırada CMC verilerine göre 43.490 dolar üzerinden işlem görüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.