Bitcoin Haberleri

FED Üyesinden Ek Faiz Artış Sinyali!

Ülkelerin merkez bankalarının faiz kararları, ekonomik piyasalarda büyük bir etkiye sahip.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ülkelerin merkez bankalarının faiz kararları, ekonomik piyasalarda büyük bir etkiye sahip. Bu nedenle, Federal Rezerv Sistemi (FED) gibi önemli bir merkez bankasının faiz kararları ve politikaları her zaman yakından takip edilmektedir. Yılın son faiz kararını açıklayan ve faiz oranlarını sabit bırakan FED, 2024 yılında faiz indirimlerinin olabileceğine dair bir sinyal vermişti.

2024 yılının ilk çeyreğinde FED’in faiz indirimine gitme olasılığı yükselirken, FED üyelerinin yaptığı açıklamalar da büyük bir öneme sahiptir. Richmond FED Başkanı Thomas Barkin, FED’in politikası, enflasyon ve faiz indirimleri konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Image 7

“FED istihdam piyasasına büyük bir zarar vermeden enflasyonu kontrol altına alma konusunda gerçek bir ilerleme kaydetti ve ekonomi için yumuşak iniş senaryosu giderek daha makul hale geliyor.

Ancak ek faiz artışları hala masada ve faiz artırımı için potansiyelin var olduğunu düşünüyorum.

Bu noktada herhangi bir faiz indiriminin zamanlaması ve hızı, enflasyonun düşmeye devam edip etmediğine ve ekonominin sorunsuz bir şekilde ilerlemeye devam edip etmemesine göre belirleniyor.

Bu yüzden 2024 yılında gelecek ekonomik veriler FED’in faiz indirim kararı almasında önemli olacak.”

Barkin, enflasyonun hala FED’in odağında yer aldığını ve faiz indirimleri ya da artırımları konusunda enflasyon verilerine göre hareket edileceğini belirtmiştir. Bu da demektir ki, FED’in faiz indirimleri konusunda karar verirken enflasyon oranları büyük bir rol oynuyor.

Ancak, faiz indirimlerinin tarihi ya da sayısı konusunda yorum yapmaktan kaçınan Barkin, Kuzey Carolina’daki Raleigh Ticaret Odası konuşmasından ek faiz artışlarının hala masada olduğunu belirtmiştir. Bu da demektir ki, FED’in faiz politikaları konusunda hala bir belirsizlik bulunmaktadır ve gelecekte faiz artışları da mümkün.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.