Haberler

Tornado Cash Geliştiricisine 5 Yıl Hapis Cezası: Para Aklama Suçlaması

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz yıl Hollanda’da tutuklanan kripto mikser uygulaması Tornado Cash‘in geliştiricisi Alexey Pertsev, mahkeme tarafından para aklama suçundan mahkum edildi. Mahkeme, Pertsev’e 64 ay hapis cezası verdi ve açık kaynak kod yazsa bile uygulamanın yasa dışı işlerde kullanılmasından geliştiricinin sorumlu olduğuna hükmetti.

Image 29

Hollanda mahkemesi, Pertsev’in Tornado Cash üzerinden aklandığı belirtilen 1.2 milyar dolarlık kripto paradan sorumlu olduğuna karar verdi. Mahkeme, yazılan açık kaynak kodunun suçlular tarafından kullanılması durumunda, geliştiricinin bu kullanım üzerinde kontrolü olmasa bile sorumlu tutulabileceğine karar verdi. Hakimlerden biri, “Tornado Cash doğası gereği suçlular için yaratılmış bir programdır” şeklinde konuştu.

Tornado Cash, Ethereum ağı üzerinde çalışan bir kripto mikser hizmetidir ve kullanıcıların kripto para işlemlerini anonim hale getirerek izlenmesini zorlaştırır. ABD Adalet Bakanlığı, Tornado Cash’in Kuzey Kore bağlantılı Lazarus hacker grubu tarafından kullanıldığını ve bu yolla elde edilen fonların Kuzey Kore’nin nükleer silah programını finanse ettiğini iddia etti. Pertsev’in tutuklanmasının ardından ABD, Tornado Cash’i yasaklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.