Haberler

ABD’nin Savunma Yasası Kripto Varlıkları Hedef Alıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

2024 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA), ABD Senatosu tarafından onaylandı. Bu yasa tasarısı, kripto ticareti yapan kurumların izlenmesini, kripto karıştırıcılarını ve anonimliği artıran kripto varlıklarını hedef almaktadır.

Savunma Tasarısı Neleri Barındırıyor!

NDAA, Kirsten Gillibrand, Cynthia Lummis, Elizabeth Warren ve Roger Marshall’dan oluşan iki partili bir grup ABD senatörü tarafından önerildi. Bu önemli adım, bugüne kadar kripto varlıklarıyla ilgili yapılan en büyük kongre eylemlerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Yasa, kripto ticareti yapan kurumların denetlenmesini içeren önlemleri içermektedir. Ayrıca, kripto karıştırıcılarını ve anonimliği artıran kripto varlıklarla mücadeleyi desteklemektedir.

Abdnin Kripto Duzenlemesinde Ilk Esik Asildi 730X410 1
Abd’nin Savunma Yasası Kripto Varlıkları Hedef Alıyor! 3

Tasarı, finansal yenilik yasası ve dijital varlık kara para aklamayı önleme yasalarından alınan hükümlerle hazırlandı. Hazine Bakanlığı’nın belirttiği gibi, kripto varlıkların incelenme standartları oluşturulmalıdır. Bakanlık, kripto karıştırıcılarına karşı mücadelenin önemine vurgu yaparak, fonların gizlenmesi engellenmelidir.

Cumhuriyetçi Senatör Lummis, “Kripto varlık endüstrisindeki yasadışı finansmanı engellemek, kötü aktörleri ayıklamak ve kripto varlıkların yaptırımlardan kaçınmak ve terörizmi finanse etmek için kullanılmamasını sağlamak için çok önemlidir” şeklinde ifade etti.

Tasarıya ilişkin değişikliklerin sadece savunmayla ilgili olmadığı belirtiliyor. Aynı zamanda, Tarım Komitesi, 21. yüzyılın finansal inovasyon düzenlemesi için federal bir düzenleyici çerçeve oluşturacak olan kripto para birimi hakkında da kabulde bulundu. Daha önce, Finansal Hizmetler Komitesi de kripto para birimi düzenlemesine onay vermişti. Cumhuriyetçi ve Demokrat vekillerden oluşan komitenin çoğu, tasarıya olumlu oy verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.